Kolde nætter og lune efterårsdage stiller krav til driftsledelsen

Det er blevet årstiden, hvor ventilationen kræver lidt ekstra fokus, hvis det optimale luftskifte skal sikres i staldene. Ø-Vet giver derfor deres råd på området, så sundheden hos grisene sikres.

Nu kommer årstiden for de skiftende temperaturer dag og nat. I den forbindelse er det afgørende at få fulgt op på ventilationen i staldene.

- Vi ser en stigning i særligt streptokokinfektioner og lungelidelser, når ikke luftskiftet kører, som det skal, lyder det i Ø-Vets seneste nyhedsbrev.

Her gør dyrlægerne det klart, hvor vigtigt det er aktivt at tage stilling til minimumsventilationen, når årstiden skifter.

- Tjek op på, om antallet af dyr i stalden passer med ventilationsindstillingen, og tag højde for de kolde nætter i forbindelse med luftskiftet. Det, der kan synes som en god ventilation om dagen, kan være for meget om natten, lyder det videre i meddelelsen.

Ligger grisene og klumper sammen i stierne, når du møder ind om morgenen, er det et klart tegn på, at der har været for koldt om natten.

- Samtidig er det selvfølgelig vigtigt at nævne, at minimumsventilationen stadig skal sikre, at der opretholdes en god luftkvalitet i stalden, hvor både CO2 og luftfugtighed holdes nede, understreges det videre.

Læs også