Årets elev vinder på faglighed, nysgerrighed og hjælpsomhed

Vinder af prisen »Årets elev« i griseproduktion 2022 er Jacob Neimann.

Vinderen af prisen »Årets elev« er en del af vækstlaget i LandboUngdom, hvor vinderen blandt andet øger sit kendskab til »det gode bestyrelsesarbejde«, foreningsledelse, organisationsforståelse og kompetenceudvikling – og derudover er han ikke er bange for at udfordre sig selv.

Han vinder prisen grundet hans stærke faglighed og hjælpsomhed, men også på grund af hans nysgerrighed, og så går han op i, at hans kolleger er mere glade, når de går hjem, end da de kom.

Og vinderen er…

Vinder af prisen »Årets elev« i griseproduktion 2022 er Jacob Neimann, Hobro.

Prisen går til ham, da han er initiativrig, fagligt stærk og hjælpsom og gerne kaster sig ud i nye udfordringer, som han løser på baggrund af sin erfaring eller i sparring med sine kollegaer.

Hans hjælpsomhed kommer blandt andet til udtryk ved, at han påtager sig repræsentationsopgaver på dyrskuer, åbent hus, med mere. Men ikke mindst har han sagt ja til at indgå i et samarbejde i dette efterår med tidligere elever og en ansat fra Asmildkloster Landbrugsskole om at opstarte »landmandsspirer« i flere lokalområder for at introducere teenagere til landbruget.

Jacob Neimann er født og opvokset på en griseproduktion og kender derfor til faget i forvejen. Han har god erfaring fra det konventionelle, men har også søgt udfordringer ved at arbejde i en avlsbesætning og nu i en Antonius-produktion. Ved sidstnævnte er det udfordringen i at passe løsgående søer i farestalden, der tiltaler ham. 

I indstillingen af Jacob Neimann fremgår det, at han er meget dygtig fagligt, er organisatorisk interesseret og en behagelig ung mand, som også forstår at tage ansvar. Og med sit rolige væsen, rummelighed og situationsfornemmelse har nemt ved at begå sig hos arbejdsgivere, lærere og kammerater. Og der er ikke tvivl om, at Jacob Neimann bliver en god leder en gang i fremtiden med indsigt, overblik og empati.

Med prisen modtog Jacob Neimann en pengepræmie på 10.000 kroner.

To andre elever i finalen

Udover Jacob Neimann var to andre elever i finalen om at blive årets elev. Det var Mia Munch Jacobsen, som er elev fra Nordjyllands Landbrugsskole, samt Sigrid Øster Szmigielski, som er elev fra Bygholm Landbrugsskole. Begge finalister modtog en pengepræmie hver på 5.000 kroner.

Læs også