Noteringen for søer falder

Danish Crowns slagtesvinenotering holder skansen, mens sonoteringen tager et dyk på 50 øre.

Mens slagtesvinenoteringen står stille på 12,40 kroner pr. kg, falder sonoteringen nu til 7,90 kroner pr. kg fra på mandag.

- Situationen på det europæiske marked for fersk grisekød har ikke flyttet sig meget den seneste uge. Det er fortsat balancen mellem udbud og efterspørgsel på slagteklare grise, der fylder mest. Og så får den høje inflation generelt kunderne til at være lidt mere tilbageholdende omkring julehandlen end normalt, lyder det fra Danish Crown i en markedskommentar.

- Når vi ser på vores kernemarkeder, så har vi en meget stor del af vores julehandel på plads allerede nu, men det er tydeligt, at handlen ude i Europa foregår med en kortere horisont, end vi normalt har set på den her årstid. Det skyldes helt sikkert, at der både er tvivl om, hvor stor julehandlen bliver, og om priserne vil sætte sig, fordi der er et stigende udbud af grise i Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Fokus på ferske varer

Eksporten af frosne varer ud af Danmark er stabil, og fokus ligger lige nu på at optimere salget af ferske varer i Europa frem mod julen og nytåret. I Europa siver priserne generelt en smule, men efterspørgslen på danske varer er god.

- Vores salg er bredt funderet, og det giver os nogle muligheder for at agere i markedet lige nu. Derfor bruger vi vores kræfter på at sidde helt tæt på kunderne, så vi hele tiden fanger de rigtige ordrer. De næste par måneder kan der ske rigtigt meget, men vi er fortrøstningsfulde, som det ser ud lige nu, siger Mads Stougaard.

Tilmeldingen af slagtesvin til slagtning i indeværende uge blev igen i den høje ende, og det betyder, at Danish Crown udsætter afhentningen af cirka 80.000 slagtegrise til uge 44.

Læs også