Sorte aks i hveden koster ikke kun udbytte i marken

Har du set sorte aks i hveden, så skal du være ekstra opmærksom på, at kornet kan være ødelagt af mykotoksiner og koste sundhed i soholdet, advarer DSM.

- Der har også i dette års vækstsæson været set sorte aks i hveden mange steder, fortæller Simon Skaarup Jensen fra DSM. Foto: Camilla Bønløkke Brian Fisker fra DSM gør det klart, at selvom kornet renses, inden det kommer igennem mølleriet, så kan mykotoksinerne fortsat sidde inde i kernen og videre udgøre en risiko for grisenes sundhed. Foto: Camillahey.dk Ved søerne kan der observeres nedsat ædelyst, ligesom mykotoksinerne kan fremprovokere MMA. Foto: Camilla Bønløkke

Året er ved at være gået, og mange har måske for længst glemt alt om den seneste vækstsæson i marken. Alligevel er der måske god grund til at tænke lidt nærmere over, hvordan kornet så ud inden høst – og ikke mindst gøre sig nogle overvejelser omkring den fremadrettede kornproduktion, hvis det er meningen, at kornet, der skal lande hos grisene, skal være af bedste kvalitet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også