Danish Crowns svinenotering stiger igen

Trods kedeligt vejr og en hæmmet efterspørgsel hæver Danish Crown slagtesvinenoteringen og sonoteringen i uge 14.

Et kig ud ad vinduet afslører et gråt og kedeligt vejr. Sådan ser vejret ud i hele Nordeuropa, og man skal et stykke syd alperne for at finde temperaturer over de 20 grader. Det hæmmer efterspørgslen op til påske, for der er fortsat stille udenfor cafeerne, og de fleste har stadig grillen stående i skuret.

Alligevel hæver slagterikoncernen noteringen for slagtesvin med 20 øre til 13,00 kroner i uge 14. Noteringen for søer stiger med 30 øre. 

Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

- Det vil nok overraske de fleste, hvor meget det flytter efterspørgslen på produkter som skinke og bacon, når forårsvejret rammer Europa, og mange vil have en plads i solen foran deres yndlingscafé. Der er vi ikke nået til endnu, og det er faktisk usædvanligt. Typisk ser vi de første gode forårsdage i Mellemeuropa i den sidste halvdel af marts, men de er endnu ikke kommet i år, og det kan mærkes, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown.

Positiv dialog med indkøberne

Mens den ferske efterspørgsel i Europa er stabil uden at være prangende, så er der fortsat bedring i eksporten af frosne varer til særligt Asien. Efterspørgslen er stigende, og samtidig er dialogen med indkøberne er langt mere positiv.

- Den opbremsning, som vi så lige op til nytår, og som for alvor slog igennem i januar og februar, er ved at fortage sig. Lagrene i Asien er blevet markant mindre, og så er det en overset faktor, at flere lande i Asien – blandt andet Japan – endnu ikke helt har sluppet covid-19 restriktionerne. Det ser de ud til at gøre i de kommende måneder, og det vil forhåbentlig sætte yderligere gang i forbruget, siger Mads Stougaard.  

Eksporten til Kina er på et uændret lavt niveau og med fokus på de traditionelle Kina-varer.

Forventer at slagte op

Ifølge slagterivirksomheden blev tilmeldingen til indeværende uge som forventet i prognosen, og der er derfor blevet fremrykket slagtninger som planlagt fra uge 14.

I kommende uge slagtes der mandag, tirsdag og onsdag, mens der holdes lukket resten af påsken. Med den forventede tilmelding vil der dog være slagtet op ved ugens udgang.

- For søernes vedkommende udsættes der 50 søer til uge 14, hvor der også slagtes ugens første tre dage. Her forventes det, at der vil blive udsat cirka 800 søer til uge 15, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

Læs også