Efter flere ugers prisstigninger: Danish Crowns svinenotering står stille

Et stille og roligt salg af ferske varer er medvirkende til, at Danish Crown vælger at holde noteringen i ro i uge 18.

Der er ikke meget fart i det europæiske marked for grisekød, men et lavt udbud af varer sikrer lige nu stabile priser.

Således fastholder Danish Crown noteringen for slagtesvin med på 13,80 kroner i uge 18. 

Det skriver slagterikoncernen i sin ugentlige markedsberetning torsdag.

- I øjeblikket bliver der snakket mere om vejrudsigter end om priser i markedet. Alle sidder med blikket stift rettet mod udviklingen i temperaturerne i både Nordeuropa, Frankrig og Italien, for det er en ændring i vejret, der skal til for at skubbe til efterspørgslen over hele Europa, siger Mads Stougaard.

Stille og roligt salg

Salget af de ferske varer forløber stille og roligt, men med meget kort horisont, fordi stort set alle aktører i forædlingsindustrien har fokus på at holde deres lagre på et lavt niveau.

Eksporten af frosne varer ud af Europa er også stabil. Det er fortsat en kamp at drive priserne op, da både brasilianske og amerikanske slagterier er meget aggressive på prisen lige nu efter store fald i prisen på levende grise i begge lande.

- På den ene side møder vi skarp konkurrence nogle steder, omvendt er kunderne også meget opmærksomme på ikke at kappe båndene til os. Vi indgår løbende nye aftaler til acceptable priser, men efterspørgslen er ikke så stor, som vi kunne ønske os, siger Mads Stougaard.

Forventer at slagte op

Ifølge slagterivirksomheden blev tilmeldingen til indeværende uge som forventet i prognosen, og med en god kapacitet betyder det, at der er fremrykket 16.000 grise fra uge 18.

- Den kommende uge er kortere grundet 1. maj mandag og St. bededag fredag, hvor alle anlæg holder lukket. Det betyder, at der med den forventede tilmelding vil blive behov for at udsætte cirka 20.000 grise til uge 19, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

Læs også