Første kursus fra Porc Academy meldes klar

Et nyt kursus »Masterclass for fremtidens griseproduktion« er netop blevet lanceret på årets Grisekongres. Kurset, der er målrettet de største talenter i branchen, skal klæde de unge på til fremtiden.

I forbindelse med årsmødet i Herning tirsdag løftede formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris sløret for »Masterclass for fremtidens griseproduktion«, der er et helt nyt kursusprogram målrettet de største talenter i dansk griseproduktion og følgeerhvervene til griseproduktionen.

Masterclass for fremtidens griseproduktion er det første kursus fra Pork Academy, der blev oprettet i forbindelse med »Vision2050 for fremtidens griseproduktion«. Dermed står både Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Danske Svineslagterier og Landsforeningen af Danske Svineproducenter bag kursusprogrammet.

Det oplyser Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris i en pressemeddelelse.

Udvikling af talenter

Næstformand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Allan V. Pedersen, understreger, at tiltrækning og udvikling af talenter er en af de vigtigste opgaver, som sektoren står overfor, og derfor er han meget stolt af, at det er en samlet sektor, der står bag talentprogrammet.

- Vi skal allerede i dag tænke på den generation, der skal tage over. Vores fremtid er fuldstændig afhængig af, at unge mennesker ser griseproduktionen som et sted, hvor de kan udleve deres ambitioner og få et godt og spændende arbejdsliv. Med Masterclass for fremtidens griseproduktion vil vi klæde branchens største talenter på til fremtiden, og vi kan forhåbentlig skabe lokale ambassadører, som andre unge mennesker bliver inspireret af.

Faglig ballast

Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af Danske Griseproducenter, Lars Andersen, har i arbejdet med Masterclass for fremtidens griseproduktion haft stort fokus på, at programmet skal give de unge den viden, som han gerne ville have haft, da han som ung etablerede sin egen griseproduktion.

- Vores masterclass skal give de unge talenter en faglig ballast til kravene til griseproduktionen i dag og inspiration til, hvad vi kan forvente i fremtiden. Det har været vigtigt for mig, at talenterne i programmet får viden, som kan motivere og inspirere dem fra hele sektoren omkring dansk griseproduktion, og som de kan bruge aktivt i deres daglige arbejde. Programmet giver dermed værdi til både talenterne og deres arbejdsgivere, siger Lars Andersen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Fem kursusdage og en studietur

Alle ansatte i dansk griseproduktion og følgeerhvervene til griseproduktionen kan ansøge om at blive optaget på talentprogrammet, »Pork Academy: Masterclass for fremtidens griseproduktion«. Programmet består af fem kursusdage fordelt over et halvt år og en studietur til Spanien.

Du kan læse mere om Masterclass for fremtidens griseproduktion på svineproduktion.dk.

Læs også