Kommunikationsekspert: Utilfredshed blandt svineproducenter forplantede sig til DC-ledelsen

Det var ikke uovervejet, da nu forhenværende bestyrelsesformand Erik Bredholt gav et interview i Finans, hvor han gjorde sig tanker om et opgør med den nuværende struktur i Danish Crown, mener en kommunikationsekspert.

Ved seneste bestyrelsesmøde i Danish Crown (DC) så formand Erik Bredholt sig som bekendt nødsaget til at trække sig som formand for bestyrelsen hos slagterigiganten efter 12 år for bordenden.

Det skete, fordi bestyrelsen ville af med ham.

- På mødet var det tydeligt, at den udbredte holdning i bestyrelsen var, at Danish Crown fremover er bedst tjent med en anden formand end mig, sagde den nu tidligere bestyrelsesformand i den pressemeddelelse, som Danish Crown sendte ud for en uges tid siden.

Bredholt antød også, at der var samarbejdsproblemer i den øverste Danish Crown-top.

- I min tid i både Danish Crowns repræsentantskab og bestyrelse har det altid været centralt for mig at tage de rigtige beslutninger for Danish Crown. Men nu var samarbejdet i bestyrelsen kørt fast, og så er det rigtige for Danish Crown, at jeg udtræder med øjeblikkelig virkning, sagde Erik Bredholt.

Hans farvel til DC kom i halsen på et meget omtalt interview med Finans.dk, hvor Bredholt åbnede op for, at eksterne investorer kunne komme ind i slagteriets datterselskaber for på den måde at styrke Danish Crowns økonomi og udvikle resten af koncernen.

- Interview var velgennemtænkt

Udtalelserne kastede voldsom kritik af sig, og kort tid efter trak Bredholt sig.

Men også initiativet Fremtidens aktive Danish Crown-leverandører's aktiviteter har spillet ind. Det mener Søren Møgelvang, der er kommunikationsrådgiver og tidligere kommunikationschef hos Danish Agro.

I en podcast hos Kommunikationsforum.dk siger Søren Møgelvang, at interviewet i FInans var gennemtænkt fra Erik Bredholts side.

- Han ved godt, når han går ud i sådan et interview, at det giver ringe i vandet. Så kan man tale om, at han har måske miskalkuleret effekten. Men jeg tror, det har været helt velovervejet, det han har gjort, siger Søren Møgelhøj.

Initiativ har lagt pres

Han peger på, at initiativet med familien Kjær Knudsen i spidsen også har haft betydning for forløbet omkring Bredholts afsked.

- Det har igangsat nogle store diskussioner, tror jeg, også i bestyrelsen. Og det har også lagt et pres. Fordi nogle af de krav, som de andelshavere kommer med, er noget, der går stik imod det klassiske andelsdemokrati med en mand, en stemme, siger Søren Møgelvang.

- Jeg tolker det, som om der har været nogle ret dybdegående diskussioner og uenigheder, også i bestyrelsen. Det er det, der gør, at Erik Bredholt går ud og og laver det her interview, lyder det.

Ny formand for Danish Crown er Asger Krogsgaard, der også er næstformand i Landbrug & Fødevarer.

Læs også