Uændret svinenotering i Danish Crown

Indtil videre holder Danish Crown noteringen for slagtesvin uændret, selvom den tyske notering steg 10 eurocent onsdag. Det fremgår af en meddelelse fra koncernen om næste uges notering.

Danish Crown holder noteringen for slagtesvin uændret på 11,80 kroner pr. kg i næste uge, selvom den tyske notering for slagtesvin steg med 10 eurocent onsdag, og der er forventninger om, at det generelt vil trække priserne på grise op i Europa.

Det fremgår af en meddelelse fra koncernen torsdag.

- Stigningen kommer bestemt ikke uventet, og som vi har signaleret siden nytår, så har mange af vores kunder ihærdigt forsøgt at få låst priserne på deres indkøb af råvarer til forårs- og sommerperioden. Det har vi dog afstået fra, så nu handler det om at få løftet priserne på vores varer i de kommende uger, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Samtidig sænker Danish Crown sonoteringen med 40 øre til 9,00 kroner pr. kg.

Mens det ferske marked for skinker, forender, nakker, bove og produktionskød er godt, så halter det lidt med den midterste del af grisen. Priserne på brystflæsk er stabile og understøttes af en jævn efterspørgsel fra vores kunder uden for Europa. På kamme er markedet i Europa til gengæld ikke stærkt, men for vores vedkommende har vi en god bund i vores eksport af bacon til Storbritannien.

- Det er vores forventning, at der vil blive handlet med en meget kort horisont hele foråret og sommeren, fordi udbuddet af slagteklare grise er lavt. Det afgørende for prisudviklingen bliver en kombination af tre faktorer, som er de europæiske forbrugeres appetit på grisekød, hvor meget der eksporteres ud af Europa og sidst men ikke mindst størrelsen af de europæiske frostlagre, som nogle forventer er større end sidste år ved den her tid, men reelt er der ingen, der ved det, siger Mads Stougaard.

Læs også