bannerPos

Årsmøde med svinefaglighed og magi

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til årsmøde tirsdag den 4. februar i Vissenbjerg Hallerne på Fyn. Et arrangement der med faglighed og gratis mad plejer at tiltrække godt 500 deltagere. Programmet bringer blandt andet svinedyrlæge Kristian Viekilde (tv) og svinefagdyrlæge Hans Bundgaard på podiet med indlæg om nogle af branchens aktuelle sygdomsudfordringer. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
07-01-2020 09:37
Der er lige fra aktuelle sygdomsproblemer og forventede markedspriser til magi med tv-kendte Jan Hellesøe på programmet, når Porcus Svinefagdyrlæger holder årsmøde i Vissenbjerg Hallerne på Fyn.

Datoen, tirsdag den 4. februar, har længe været kendt. Men nu er programmet også fastlagt for det årsmøde, som Porcus Svinefagdyrlæger igen i år afholder i Vissenbjerg Hallerne på Fyn.

Arrangementet indledes allerede klokken 17, hvor standende på messen åbner. Dernæst byder aftenens program på panerede skinkeschnitzler med bearnaisesauce, ovnbagte kartofler og ærter, inden der tages fat på rækken af fagligheder, hvor såvel eksterne gæster som Porcus’ egne dyrlæger er på podiet.

Markedsanalytiker Karsten Flemin fra Landbrug og Fødevarer kommer blandt andet omkring forventningerne til svinepriserne i fremtiden. Desuden er der mulighed for at blive opdateret på den aktuelle situation indenfor en række af branchens højaktuelle sygdomsudfordringer.

Svinefagdyrlæge Hans Bundgaard giver blandt andet i sit indlæg et indblik i influenza-situationen i Danmark. CEO Martin Thorsen, Agroeast, fortæller om hvordan afrikansk svinepest kan ramme på trods af god biosecurity og svinedyrlæge Kristian Viekilde giver et overblik over PRRS Hatting Horsens-sagen - før, under og efter.

Scenen skifter efter kaffen, når aftenens række af fagligheder byttes ud med »Et magisk foredrag«. Jan Hellesøe, den psykologiske manipulator, der er kendt for blandt andet tv-programmet »Fuckr med dn hjrne« runder aftenen af i Vissenbjerg, der ventes afsluttet klokken 21.35.

Deltagelse ved årsmødet kræver tilmelding, men arrangementet er gratis og for alle. Også svineproducenter, der normalt ikke bruger Porcus, er velkomne.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 65

Trump lover guld og grønne skove

Den amerikanske præsident Donald Trump lover i en udtalelse søndag, at handelsaftalen med Kina, vil komme til at gavne amerikanske landmænd økonomisk.

Sparekasse får hård kritik af tilsyn

Den Jyske Sparekasse tager for store risici, og kontrolfunktioner er for dårlige, mener Finanstilsynet i en tilsynsrapport.

Fødevarestyrelsen laver grov fejl på andeslagteri

Andeslagteriet Dan Duck blev hængt ud i Ekstra Bladet efter stor fejl i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der fejlagtigt beskyldte medarbejderne for dårlig håndhygiejne.

Udsigt til rekordmange omlægningstjek i 2020

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før

Gave eller arv kan blive modtagers særeje

Det er fortsat muligt for gavegiver eller arvelader at bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje. Men reglerne om sammenblanding af formueformer ved erhvervelsen er ændret væsentligt, påpeger Seges i et nyt notat.

Økonomi i besætningens holdbarhed

Der er økonomi i besætningens holdbarhed - typisk 17-18 øre i fremstillingspris fra de mest holdbare til de mindst holdbare, vurderer Seges.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.
Side 1 af 1748 (34943 artikler)Prev1234567174617471748Next