bannerPos

Årsmøde med svinefaglighed og magi

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til årsmøde tirsdag den 4. februar i Vissenbjerg Hallerne på Fyn. Et arrangement der med faglighed og gratis mad plejer at tiltrække godt 500 deltagere. Programmet bringer blandt andet svinedyrlæge Kristian Viekilde (tv) og svinefagdyrlæge Hans Bundgaard på podiet med indlæg om nogle af branchens aktuelle sygdomsudfordringer. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
07-01-2020 09:37
Der er lige fra aktuelle sygdomsproblemer og forventede markedspriser til magi med tv-kendte Jan Hellesøe på programmet, når Porcus Svinefagdyrlæger holder årsmøde i Vissenbjerg Hallerne på Fyn.

Datoen, tirsdag den 4. februar, har længe været kendt. Men nu er programmet også fastlagt for det årsmøde, som Porcus Svinefagdyrlæger igen i år afholder i Vissenbjerg Hallerne på Fyn.

Arrangementet indledes allerede klokken 17, hvor standende på messen åbner. Dernæst byder aftenens program på panerede skinkeschnitzler med bearnaisesauce, ovnbagte kartofler og ærter, inden der tages fat på rækken af fagligheder, hvor såvel eksterne gæster som Porcus’ egne dyrlæger er på podiet.

Markedsanalytiker Karsten Flemin fra Landbrug og Fødevarer kommer blandt andet omkring forventningerne til svinepriserne i fremtiden. Desuden er der mulighed for at blive opdateret på den aktuelle situation indenfor en række af branchens højaktuelle sygdomsudfordringer.

Svinefagdyrlæge Hans Bundgaard giver blandt andet i sit indlæg et indblik i influenza-situationen i Danmark. CEO Martin Thorsen, Agroeast, fortæller om hvordan afrikansk svinepest kan ramme på trods af god biosecurity og svinedyrlæge Kristian Viekilde giver et overblik over PRRS Hatting Horsens-sagen - før, under og efter.

Scenen skifter efter kaffen, når aftenens række af fagligheder byttes ud med »Et magisk foredrag«. Jan Hellesøe, den psykologiske manipulator, der er kendt for blandt andet tv-programmet »Fuckr med dn hjrne« runder aftenen af i Vissenbjerg, der ventes afsluttet klokken 21.35.

Deltagelse ved årsmødet kræver tilmelding, men arrangementet er gratis og for alle. Også svineproducenter, der normalt ikke bruger Porcus, er velkomne.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 65

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next