bannerPos

Årsmøde med svinefaglighed og magi

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til årsmøde tirsdag den 4. februar i Vissenbjerg Hallerne på Fyn. Et arrangement der med faglighed og gratis mad plejer at tiltrække godt 500 deltagere. Programmet bringer blandt andet svinedyrlæge Kristian Viekilde (tv) og svinefagdyrlæge Hans Bundgaard på podiet med indlæg om nogle af branchens aktuelle sygdomsudfordringer. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
07-01-2020 09:37
Der er lige fra aktuelle sygdomsproblemer og forventede markedspriser til magi med tv-kendte Jan Hellesøe på programmet, når Porcus Svinefagdyrlæger holder årsmøde i Vissenbjerg Hallerne på Fyn.

Datoen, tirsdag den 4. februar, har længe været kendt. Men nu er programmet også fastlagt for det årsmøde, som Porcus Svinefagdyrlæger igen i år afholder i Vissenbjerg Hallerne på Fyn.

Arrangementet indledes allerede klokken 17, hvor standende på messen åbner. Dernæst byder aftenens program på panerede skinkeschnitzler med bearnaisesauce, ovnbagte kartofler og ærter, inden der tages fat på rækken af fagligheder, hvor såvel eksterne gæster som Porcus’ egne dyrlæger er på podiet.

Markedsanalytiker Karsten Flemin fra Landbrug og Fødevarer kommer blandt andet omkring forventningerne til svinepriserne i fremtiden. Desuden er der mulighed for at blive opdateret på den aktuelle situation indenfor en række af branchens højaktuelle sygdomsudfordringer.

Svinefagdyrlæge Hans Bundgaard giver blandt andet i sit indlæg et indblik i influenza-situationen i Danmark. CEO Martin Thorsen, Agroeast, fortæller om hvordan afrikansk svinepest kan ramme på trods af god biosecurity og svinedyrlæge Kristian Viekilde giver et overblik over PRRS Hatting Horsens-sagen - før, under og efter.

Scenen skifter efter kaffen, når aftenens række af fagligheder byttes ud med »Et magisk foredrag«. Jan Hellesøe, den psykologiske manipulator, der er kendt for blandt andet tv-programmet »Fuckr med dn hjrne« runder aftenen af i Vissenbjerg, der ventes afsluttet klokken 21.35.

Deltagelse ved årsmødet kræver tilmelding, men arrangementet er gratis og for alle. Også svineproducenter, der normalt ikke bruger Porcus, er velkomne.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 65

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next