bannerPos

Flere fejl i dokumentationen af antibiotikabehandling af smågrise

Det er ikke alle behandlinger med antibiotika, som danske svineproducenter er lige præcise til at indrapportere, meddeler Fødevarestyrelsen. Arkivfoto
10-08-2020 15:07

Mere end hver tredje smågriseproducent og dyrlæge kunne ikke fremvise tilstrækkelig dokumentation for brugen af antibiotika til flokbehandling af smågrise, da Fødevarestyrelsen var på kontrol sidste år.

Fødevarestyrelsen gav sanktioner til 36 pct. af de 200 smågriseproducenter, som fik besøg i forbindelse med en kontrol af flokbehandling med antibiotika sidste år. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Landmændene fik indskærpelser for blandt andet ikke at registrere, hvilke grise der fik medicin, og hvor meget de fik. Også hos flere dyrlæger fandt Fødevarestyrelsen problemer med papirarbejdet. Således blev der givet indskærpelser for ikke at levere entydige besætningsdiagnoser og behandlingsanvisninger til landmændene ved knap hver tredje (31 pct.) kontrol af 35 dyrlæger.

Fødevarestyrelsen fortsætter kontrollen med flokbehandling i 2021, og styrker vejledningen af både landmænd og dyrlæger om reglerne og kravene til dokumentationen.

Fakta om flokbehandling

Det er lovligt at tilsætte antibiotika i smågrisenes foder og vand, for at behandle dyrlægediagnosticerede infektioner og undgå smittespredning blandt smågrisene. Men der er klare regler for landmandens brug af antibiotika til flokbehandling.

Blandt andet er det en forudsætning, at en dyrlæge har diagnosticeret sygdommen ved et besøg i besætningen, og har givet landmanden klare skriftlige anvisninger om, hvordan landmanden skal behandle dyrene.

hka

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next