Hæder til teamet på Hestehavegård og Nyenstad

I Porcus-gruppen »Fokus 35 Vital« viser de gang på gang, at teamwork og hårdt arbejde fører til topresultater. I sidste uge blev de bedste svinebesætninger i gruppen hædret.

Tirsdag afholdte Porcus Svinefagdyrlæger det traditionsrige stormøde for deres medlemmer i fokusgruppen »Fokus 35 Vital«, og godt 100 producenter og deres ansatte var samlet i lokalerne på Dalum Landbrugsskole. 


Udover en række faglige indlæg blev årets produktionsresultater i gruppen også gennemgået, og de to svineproducenter, der resultatmæssigt ligger i top, blev hædret. 

- I dag er det de flittiges festdag, men jeg vil også gerne rose alle i gruppen, indledte dyrlæge Hans Bundgaard.
Porcusprisen 2018 tildeles den producent, der har opnået størst fremgang det seneste år. Det er en indsats, der både kræver hårdt arbejde, vindermentalitet og teamwork, blev det fremhævet ved mødet. 

I år gik prisen til Claus Skjellerup og hans team i besætningen på Hestehavegård ved Tommerup. Præmien er et gavekort til bowling for alle ansatte og ejer.

Imponerende fremgang
For Hestehavegård kunne dyrlæge Hans Bundgaard blandt andet nævne forbedringer indenfor antallet af levendefødte, der er steget med 1,9 styk. Antallet af fravænnede pr. fravænning er steget med 1,1 styk, og så er antal dødfødte pr. kuld faldet fra 1,8 til 1,7 styk.

Fremgangen ved antal fravænnede grise pr. fravænning har betydet, at besætningen har rykket sig fra at ligge på 28,8 fravænnede grise pr. årsso i perioden 1. marts - 31. maj 2017. Så ligger de i selvsamme periode i 2018 på 34,7 fravænnede grise pr. årsso.

- En fremgang på 5,9 gris på 1 år. Det er en imponerende produktivitetsstigning, understregede Hans Bundgaard, der påpegede, at en af nøglestenene i besætningen er, at man er begyndt at gøre det, der er aftalt.

Bedste produktivitet 
Besætningen, der lige nu har den allerbedste produktivitet, blev naturligvis også hædret. 

Prisen her gik til Mette og Anders Lundsgaard, Nyenstad i Søllinge ved Ringe. De seneste tre måneder har bedriften haft ikke mindre end 40,32 fravænnede grise pr. årsso. 

Læs også