bannerPos

Ingen grise fra samlesteder til Danish-besætninger

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
31-07-2019 12:26
Seges påpeger, at der ifølge Danish Produktstandard ikke må flyttes grise fra samlesteder til Danish-godkendte besætninger.

I forbindelse med at Fødevarestyrelsen gennemfører stikprøvebaseret kontrol med dyretransporter inden afgang for at sikre, at dyrevelfærden er i orden – også ved kørsel under høje temperaturer – kan det forekomme, at der er grise, der opholder sig længere tid end ellers planlagt på samlesteder. Det skriver Seges i en meddelelse.

Det kan give anledning til at grise, der skulle være sendt videre fra samlestedet, bliver sendt til nye destinationer i ind- og/eller udland. 

I den forbindelse understreger Seges, at Danish Produktstandard ikke tillader at grise, der har været i kontakt med et samlested, flyttes til en Danish-godkendt besætning.

Hvis det sker, vil den Danish-godkendte modtagerbesætning omgående miste sit Danish-certifikat, hvilket får store konsekvenser for afsætning af besætningens grise. Det anbefales i stedet, at man til de ”strandede grise” finder alternative modtagerbesætninger i udlandet eller en tom stald i Danmark.

Vildsvinehegn beskytter os alle sammen

Spøjst og respektløst at kritisere vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse, mener skribenten.

Vestjyllands Andel flytter hovedkontor

Vestjyllands Andel flytter i starten af næste år hovedkontor fra den nuværende placering i Ringkøbing til Industrivej Nord 9B i Birk Centerpark i Herning.

Samson præsenterer stærkt regnskab

2018-2019 har været et godt regnskabsår for Samson Group, der kommer ud med et overskud på 23,6 millioner kroner og en omsætning på over en halv milliard.

Afgørelse om tilskud til privat skovrejsning på vej

Ansøgere, som lever op til kravene, vil få tilsagn om midler til skov, lover Landbrugsstyrelsen.

Forbedring af jordens frugtbarhed

Et passende kulstofindhold er fundamentet for en god jordfysik, -kemi og biologi, som kan sikre den gode etablering og plantevækst.
Side 1 af 1718 (34358 artikler)Prev1234567171617171718Next