bannerPos

Intet nyt på Nord-West-fronten

Nord-West-noteringen har ikke rørt på sig i flere uger.

Henning K. Andersen

Journalist
16-09-2019 11:32
Nord-West-noteringen er igen uændret 57 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også uændret er på 37,40 euro.
Der er ikke noget nyt på smågrisemarkedet. Udbuddet stiger lidt, men kan sælges uden større problemer. Næsten alle nordeuropæiske smågrisenoteringer er således uændrede, og der er heller ikke udsigt til, at det vil ændre sig i den nærmeste fremtid. 
 
På det tyske slagtesvinemarked forventer de fleste markedsinteressenter heller ikke nogen impulser, som kan påvirke smågrisemarkedet i de kommende uger. Det tyske slagtesvinemarked er i balance, men efterhånden svinder håbet om, at markedet kan stige til over to euro i år. Ifølge tyske slagterier støtter eksporten af svinekød det høje prisniveau, men hjemmemarkedet forhindrer yderligere prisstigninger. Derfor regner de tyske omsættere med stabile slagtesvinepriser også i de kommende uger.
 
På kødmarkedet er det bemærkelsesværdigt, at Kina offentliggjorde i fredags, at landet vil fritage en række amerikanske landbrugsprodukter – herunder svinekød – for yderligere toldsatser. For det første viser det, at positionerne i handelsstriden mellem USA og Kina ikke er låst fast. For det andet tyder det på, at Kina har stor interesse i at importere mere svinekød fra USA. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next