bannerPos

Intet nyt på Nord-West-fronten

Nord-West-noteringen har ikke rørt på sig i flere uger.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
16-09-2019 11:32
Nord-West-noteringen er igen uændret 57 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også uændret er på 37,40 euro.
Der er ikke noget nyt på smågrisemarkedet. Udbuddet stiger lidt, men kan sælges uden større problemer. Næsten alle nordeuropæiske smågrisenoteringer er således uændrede, og der er heller ikke udsigt til, at det vil ændre sig i den nærmeste fremtid. 
 
På det tyske slagtesvinemarked forventer de fleste markedsinteressenter heller ikke nogen impulser, som kan påvirke smågrisemarkedet i de kommende uger. Det tyske slagtesvinemarked er i balance, men efterhånden svinder håbet om, at markedet kan stige til over to euro i år. Ifølge tyske slagterier støtter eksporten af svinekød det høje prisniveau, men hjemmemarkedet forhindrer yderligere prisstigninger. Derfor regner de tyske omsættere med stabile slagtesvinepriser også i de kommende uger.
 
På kødmarkedet er det bemærkelsesværdigt, at Kina offentliggjorde i fredags, at landet vil fritage en række amerikanske landbrugsprodukter – herunder svinekød – for yderligere toldsatser. For det første viser det, at positionerne i handelsstriden mellem USA og Kina ikke er låst fast. For det andet tyder det på, at Kina har stor interesse i at importere mere svinekød fra USA. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next