Lovende resultater i forsøg hos svineproducent

Er man tilfreds med de gode resultater eller bør man stræbe efter endnu bedre resultater i svineproduktionen?

Det var på den baggrund at Rasmus Olesen fra Grønlund svineproduktion og Henrik Mikkelsen fra Alltech gik i gang med et forsøg hos Rasmus.
Tanken var at skabe dén løsning for Rasmus Olesen, som kunne bidrage til at hans sobesætning kunne opnå nogle endnu højere resultater – og med dét i mente at der ikke var fokus på det enkelte produkt, men på den samlede løsning som ville gøre en forskel i Rasmus’ besætning.
Forsøget startede 1. marts 2018 – og løsningen har allerede givet pote;
-  Det første vi oplevede efter ca. 3 uger var at diarréen på dag 2-3 forsvandt, og efter 1,5 mdr. har vi fravænnet 1 gris mere, både på pr. fravænning og pr. so. uden at grisene er blevet mindre”, siger Rasmus.
- Rasmus brugte i forvejen flere organiske mikromineraler, hvilket også er i tråd med Alltechs indgangsvinkel, idet de organiske mikromineraler bliver bedre udnyttet i enhver henseende, så udgangspunktet var rigtig godt, siger Henrik og fortsætter; ”mit fokus har derfor været at styrke søernes immunforsvar, men med henblik på at denne løsning indirekte gennem søerne styrker grisene hele vejen rundt i deres videre færden”.
- Og vi ser frem til at følge søerne efter fravænning, for at se om det også rykker lige så meget på tallene i løbe-/drægtighedsstalden, siger Rasmus Olesen.

 

Alltech
Stiftet i 1980 af irske entreprenør og forsker Dr. Pearse Lyons, bidrager Alltech med fremtidssigtede ernæringsløsninger til planter, dyr og mennesker. Med en indgående ekspertise indenfor gærfermentation og forskning indenfor nutrigenomics, er Alltech en ledende producent af gærtilsætning, organiske mikromineraler, foderingredienser, premix og foder.

Læs også