bannerPos

Meget begrænset slagtning af søer i denne uge

Udbruddet af coronavirus på et slagteri i Tyskland får nu konsekvenser for Danish Crown. Foto: Danish Crown.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-05-2020 11:34
Udbruddet af coronavirus på et slagteri i Tyskland kommer til at betyde meget få slagtninger af søer i denne uge, oplyser Danish Crown.

De havde travlt hos Danish Crown mandag med at finde alternative afsætningskanaler til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det skyldtes, at Danish Crowns tyske aftager af søer, Westcrown, var nødt til at indstille produktionen efter et omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne.

- Vi har afsat de søer, der blev slagtet i fredags, og som skulle køres til Westcrown i dag. I morgen vil der i mindre omfang blive slagtet søer, mens vi ikke forventer at kunne slagte onsdag. Torsdag og fredag var i forvejen fridage på grund af Kristi Himmelfarts dag, så det bliver desværre et meget begrænset antal søer, vi får slagtet i den her uge, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned på grund af corona-smitte blandt medarbejderne Derfor har myndighederne i flere tyske delstater de seneste uger valgt proaktivt at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.

I slutningen af sidste uge blev 270 medarbejdere hos Westcrown, der er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch, testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere var smittet med corona-virus.

Task force oprettet

Westcrowns ledelse er i tæt dialog med de tyske myndigheder, og de næste dage vil der i mindre omfang blive arbejdet på virksomheden, så der ikke er kød i kølerummene hen over den forlængede weekend.

- I Danish Crown har vi nedsat en task force, der arbejder på forskellige planer for de kommende uger. Når så mange medarbejdere er smittet hos Westcrown, er det udelukket, at de kan producere som normalt på kort sigt. I løbet af de næste dage får vi et overblik over hvilke muligheder, vi har for at afsætte de søer, vi slagter i Skærbæk, og på den baggrund vil vi lave en plan for slagtningen i næste uge, siger Søren F. Eriksen.

De aflyste slagtninger i denne uge betyder, at Danish Crown vil være markant mere bagud med slagtningen af søer efter Kristi himmelfarts dag end forventet, men ledelsen af slagteriet i Skærbæk er fortrøstningsfulde.

- Der er en rigtig god ånd på slagteriet i Skærbæk, og medarbejderne er både loyale og fleksible, så vi skal nok få indhentet det tabte, når der er en løsning på plads. Det hjælper selvfølgelige ikke landmændene lige nu, men i en situation som den her handler det om at stå sammen, så vi håber på forståelse fra vores ejeres side, siger Ole Carlsen, der er fabrikschef for slagterierne i både Skærbæk og Blans. 

De 80 medarbejdere på slagteriet i Skærbæk slagter normalt godt 4000 søer om ugen.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next