bannerPos

Nord-West-noteringen stiger igen-igen-igen-igen

Siden årsskiftet er Nord-West-noteringen steget fra 36,50 euro til de nuværende 63,00 euro.

Henning K. Andersen

20-05-2019 10:13
Nord-West-noteringen stiger mandag med én euro til 63,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stiger med 70 eurocent til 41,40 euro.

Udbuddet på smågrisemarkedet stiger, men er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Kun få tyske slagtesvineproducenter er nødt til acceptere længere ventetider. De seneste prisstigninger på det tyske slagtesvinemarked (+ 3 cent i uge 19 og + 4 cent i uge 20) resulterer imidlertid i, at de fleste europæiske smågrisenoteringer kan fortsætte opsvinget. 
 
De seneste prisstigninger på smågrisemarkedet er over hele linjen moderate i forhold til udviklingen af den tyske slagtesvinenotering. Det kan tolkes som et tegn på, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet, hvilket ville passe til det sæsonmæssige mønster, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

På den anden side regner de fleste markedsinteressenter med rekordslagtesvinenoteringer i løbet af sommeren. Det ville føre til, at det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet måske kan brydes i år, og at smågrisenoteringerne således kan fortsætte med at stige i de kommende måneder, hedder det videre.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige til 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering) i næste uge.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next