bannerPos

Nord-West-noteringen stiger igen-igen-igen-igen

Siden årsskiftet er Nord-West-noteringen steget fra 36,50 euro til de nuværende 63,00 euro.

Henning K. Andersen

20-05-2019 10:13
Nord-West-noteringen stiger mandag med én euro til 63,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stiger med 70 eurocent til 41,40 euro.

Udbuddet på smågrisemarkedet stiger, men er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Kun få tyske slagtesvineproducenter er nødt til acceptere længere ventetider. De seneste prisstigninger på det tyske slagtesvinemarked (+ 3 cent i uge 19 og + 4 cent i uge 20) resulterer imidlertid i, at de fleste europæiske smågrisenoteringer kan fortsætte opsvinget. 
 
De seneste prisstigninger på smågrisemarkedet er over hele linjen moderate i forhold til udviklingen af den tyske slagtesvinenotering. Det kan tolkes som et tegn på, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet, hvilket ville passe til det sæsonmæssige mønster, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

På den anden side regner de fleste markedsinteressenter med rekordslagtesvinenoteringer i løbet af sommeren. Det ville føre til, at det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet måske kan brydes i år, og at smågrisenoteringerne således kan fortsætte med at stige i de kommende måneder, hedder det videre.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige til 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering) i næste uge.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next