Nyt ASF-udbrud i vestlige Polen

Der er rapporteret endnu et udbrud af ASF i en besætning med tamsvin i Polen. Fødevarestyrelsen vurderer fortsat, at den samlede risiko for smitte med ASF til danske svinebesætninger er meget lav.

Der er rapporteret et udbrud af ASF i en besætning med tamsvin i Polen. Det er det andet udbrud af ASF i tamsvin i det vestlige Polen, oplyser Fødevarestyrelsen.

Besætningen med udbrud af ASF ligger 133 km fra den tysk-polske grænse og er en kontaktbesætning til det forrige udbruds besætning af ASF i det vestlige Polen pr. 20. marts. 

Fødevarestyrelsen vurderer fortsat, at den samlede risiko for smitte med ASF til danske svinebesætninger er meget lav.

Anbefalinger

For at opretholde det meget lave risikoniveau for overførsel af smitte til danske svinebesætninger gør Fødevarestyrelsen opmærksom på, at transportmidler, der har transporteret svin i udlandet, skal rengøres og desinficeres efter aflæsning af svin.

Svin må derudover ikke fodres med madaffald, og desuden anbefaler Fødevarestyrelsen, at man inden et besøg i husdyrbrug ikke bør have været i kontakt med landbrugsdyr i udlandet inden for de seneste 48 timer, da man ellers kan medbringe dyresygdomme fra udlandet.

Fødevarestyrelsen anbefaler også, at man er særligt opmærksom på ikke at bringe smitte via udstyr inkl. tøj, skydestok, våben, støvler, jagthund, kød og jagttrofæer til Danmark, hvis man har været på jagt i udlandet.

aldo

Læs også