Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

I år kan det desværre ikke blive til den traditionsrige Svinekongres, som vi kender den. Det betyder dog ikke, at du skal undvære hverken årsmødet med beretning og debat, faglige foredrag, netværk eller gensyn. Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion har nemlig en afløser for årets Svinekongres på plads.

Datoen fastholdes - tirsdag den 20. oktober - men i stedet for et samlet møde i Herning, samles branchen i stedet i seks forskellige byer til »Viden på tværs«, som afløser dette års Svinekongres. Her bliver dagen styret fra et tv-studie, som samler foredrag og interviews fra de seks lokationer, og derudover vil der være faglige indlæg lokalt. Har du ikke mulighed for at være til stede fysisk, kan du følge med hjemmefra. Der streames nemlig live hele dagen.

- Svinekongres er en fast tradition for mange danske svineproducenter og medarbejdere. Både i forhold til faglig opdatering og netværk. Men vi kan ikke samles 2.500 mennesker i Herning i år, og derfor har vi lavet dette alternativ, hvor vi mødes færre mennesker men på flere lokationer, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Som en valgaften

Erik Larsen sammenligner konceptet med valgaften, som man kender det på tv: Værterne i et tv-studie styrer slagets gang og stiller om til lokale værter fra valgsteder og partifester i hele landet. Med »Viden på tværs« slipper du dog for partipolitik og kan i stedet høre seneste nyt om det, der interesserer dig: Dansk svineproduktion nu og i fremtiden.

- Jeg håber selvfølgelig, at så mange som muligt vil bakke op omkring dette nye koncept, så vi sammen kan være med til at udvikle dansk svineproduktion, siger Erik Larsen.

Faglig festival

Den 20. oktober er dog kun starten på »Viden på tværs«. I de efterfølgende dage, fra den 21.-23. oktober, vil der blive lavet daglige webinarer om eftermiddagen. Programmet spænder igen i år vidt, og der vil være noget for enhver.

- Viden på tværs bliver en form for faglig festival, hvor den 20. oktober er der, vi skyder den i gang – og efterfølgende har omkring 20 webinarer i dagene efter. Og jeg kan love, at du vil få nyeste viden med hjem, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør, Seges Svineproduktion.

Programmet til Viden på tværs bliver offentliggjort i midten af august, hvorefter tilmeldingen åbner. Der er begrænset antal pladser til at deltage fysisk, så sæt kryds i kalenderen allerede nu, så du er klar til at købe billet, når tilmeldingen åbner.

cab

»Viden på tværs«

»Viden på tværs« er afløseren for årets Svinekongres. Konceptet skydes i gang på lokationer rundt i landet tirsdag den 20. oktober. Det sker i følgende byer:

● Brønderslev

● Billund

● Aakirkeby

● Sorø

● Herning

● Vissenbjerg

Læs også