Soja og majs klarer sig overraskende godt

Det store festfyrværkeri udeblev fra fredagens januar rapporter fra USDA, lyder det fra Jyske Bank i en kommentar i bankens daglige afgrødekommentar.

- Noget overraskende blev de amerikanske sojaudbytter hævet med 0,5 bushels/acre til 47,4, og for majsudbytter med 1,0 bushels/acre til 168. Endnu et overraskende skridt, med foråret og forsommerens amerikanske vejrudfordringer. De prispositive aktører argumenterer, at mindre indenlandske amerikanske majslagre ville tale for lavere udbytter, men markedets reaktion taget i betragtning indikerer en komfortabel forsyningsbalance, skriver banken, og tilføjer:

- Kigger vi lidt længere frem er en rekordstor produktion på vej ud af Sydamerika, og derfor kan majs og sojabønner få svært ved at løfte sig frem mod foråret. De brasilianske og argentinske vejrprognoser ser favorable ud for de kommende to uger. Hvis de milde temperaturer og jævnlige regnbyger fortsætter den kommende måneds tid, vil en rekordstor brasiliansk sojahøst være sikret, men også den argentinske høst vil blive pæn. Vi er ikke videre prisoptimistiske på soja frem mod den brasilianske høst.

Læs også