bannerPos

Styrk dine lederkompetencer

Seges afholder kurset »Svinego’ Driftsledelse«, som giver deltagere styrkede lederkompetencer og værktøjer, de kan bruge hjemme på bedriften. Arkivfoto

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
18-02-2020 10:00
I foråret og efteråret 2020 afholder Seges kurser for driftsledere i svineproduktionen på dansk og engelsk.

For de der ønsker at forbedre kompetencerne som leder i svineproduktion, så har Seges et tilbud der giver gode værktøjer til området. Seges afholder nemlig kurset »Svinego’ Driftsledelse«, som er kurset til dig, der ønsker at blive en bedre leder, uden at de tunge universitetsbøger skal gennemtrawles.

Kurset er baseret på den nyeste teori med fokus på praktiske værktøjer, som kan styrke dine ledelses-kompetencer i hverdagen på produktionen.

Deltagere vil blandt andet blive klogere på ledelsesstil og relationen til medarbejderne, udviklingsmulighederne i teamet, hvordan der skabes resultater gennem motivation, og hvordan man kommunikerer og med fordel kan udvikle kommunikationsstilen.

Kurset består af tre moduler fordelt over fem dage, og det afholdes på henholdsvis engelsk og dansk.

Hør, hvad tidligere deltagere har fået ud af kurset og læs mere om kurset og tilmelding via svineproduktion.dk.

cab

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36226 artikler)Prev1234567181018111812Next