bannerPos

Svineformand: Et angreb på hele erhvervet

Vi kan ikke acceptere det her, lyder det fra Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion

Lasse Ege Pedersen

08-06-2019 11:00
Fra Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion lyder det, at han ser Facebookvideoerne fra Veganerpartiet som et angreb mod hele erhvervet og ikke kun de landmænd, som det er gået ud over.

Det er også derfor, at man fra L&F Svineproduktion går ind i sagerne og hjælper landmænd med rådgivning af såvel praktisk som juridisk karakter. For eksempel hvis sagerne skal meldes til politiet.

- Det her opfatter jeg ikke som angreb på den enkelte. Det er et angreb på hele erhvervet. Jeg kan helt klart sige, at fra L&F Svineproduktions side tager vi håndfast fat om de her sager, siger Erik Larsen.

Erik Larsen fortæller, at han har gjort sig nogle tanker om, hvorvidt man giver Veganerpartiet den opmærksomhed, de ønsker, ved at melde dem til politiet. Men trods flere overvejelser er formanden sikker på, at en politianmeldelse er vejen frem i Jørgen Kjørups tilfælde:

- Vi lever i en retsstat, og vi er nødt til at sige, at vi ikke kan acceptere det her. Vi vil altid gerne i dialog med danskerne om vores dyr og vores fødevareproduktion. Men vi vil ikke finde os i, at det skal foregå på enkelte ekstremisters præmisser, hvor al fornuft og objektivitet er tilsidesat – og hvor nogle åbenbart er blevet så hellige, at de er hævet over loven. Det skal stoppes øjeblikkeligt, siger han.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next