Svineformand: Et angreb på hele erhvervet

Fra Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion lyder det, at han ser Facebookvideoerne fra Veganerpartiet som et angreb mod hele erhvervet og ikke kun de landmænd, som det er gået ud over.

Det er også derfor, at man fra L&F Svineproduktion går ind i sagerne og hjælper landmænd med rådgivning af såvel praktisk som juridisk karakter. For eksempel hvis sagerne skal meldes til politiet.

- Det her opfatter jeg ikke som angreb på den enkelte. Det er et angreb på hele erhvervet. Jeg kan helt klart sige, at fra L&F Svineproduktions side tager vi håndfast fat om de her sager, siger Erik Larsen.

Erik Larsen fortæller, at han har gjort sig nogle tanker om, hvorvidt man giver Veganerpartiet den opmærksomhed, de ønsker, ved at melde dem til politiet. Men trods flere overvejelser er formanden sikker på, at en politianmeldelse er vejen frem i Jørgen Kjørups tilfælde:

- Vi lever i en retsstat, og vi er nødt til at sige, at vi ikke kan acceptere det her. Vi vil altid gerne i dialog med danskerne om vores dyr og vores fødevareproduktion. Men vi vil ikke finde os i, at det skal foregå på enkelte ekstremisters præmisser, hvor al fornuft og objektivitet er tilsidesat – og hvor nogle åbenbart er blevet så hellige, at de er hævet over loven. Det skal stoppes øjeblikkeligt, siger han.

Læs også