bannerPos

Svineformand: Et angreb på hele erhvervet

Vi kan ikke acceptere det her, lyder det fra Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion

Lasse Ege Pedersen

08-06-2019 11:00
Fra Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion lyder det, at han ser Facebookvideoerne fra Veganerpartiet som et angreb mod hele erhvervet og ikke kun de landmænd, som det er gået ud over.

Det er også derfor, at man fra L&F Svineproduktion går ind i sagerne og hjælper landmænd med rådgivning af såvel praktisk som juridisk karakter. For eksempel hvis sagerne skal meldes til politiet.

- Det her opfatter jeg ikke som angreb på den enkelte. Det er et angreb på hele erhvervet. Jeg kan helt klart sige, at fra L&F Svineproduktions side tager vi håndfast fat om de her sager, siger Erik Larsen.

Erik Larsen fortæller, at han har gjort sig nogle tanker om, hvorvidt man giver Veganerpartiet den opmærksomhed, de ønsker, ved at melde dem til politiet. Men trods flere overvejelser er formanden sikker på, at en politianmeldelse er vejen frem i Jørgen Kjørups tilfælde:

- Vi lever i en retsstat, og vi er nødt til at sige, at vi ikke kan acceptere det her. Vi vil altid gerne i dialog med danskerne om vores dyr og vores fødevareproduktion. Men vi vil ikke finde os i, at det skal foregå på enkelte ekstremisters præmisser, hvor al fornuft og objektivitet er tilsidesat – og hvor nogle åbenbart er blevet så hellige, at de er hævet over loven. Det skal stoppes øjeblikkeligt, siger han.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next