Kun få spiser ude: Svinenoteringen falder med 30 øre

Danish Crown oplyser, at noteringen på svin vil falde med 30 øre i uge 12. Øjebliksbilledet er dog ganske positivt situationen betragtet, lyder det i en meddelelse fra virksomheden.

Fra at have ligget lunt i svinget i meget lang tid falder noteringen på slagtesvin.

Det melder Danish Crown nu ud.

Den historisk høje svinenotering på svin i vægtklassen 68,0-95,9 kroner falder med 30 øre, fra 14,3 kroner til 14,0 kroner kiloet

- Salget til foodserviceindustrien er helt naturligt hårdt ramt. Der er stort set ingen, der spiser ude i store dele af Europa. Eksempelvis er skisportsstederne, som normalt er den store aftager på den her årstid, mere eller mindre affolkede, lyder det i en markedskommentar fra Danish Crown.

Forsyningsfokus

Øjebliksbilledet er dog ganske positivt, lyder det fra Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

- Vi bruger meget tid på at koordinere med vores kunder, og indtil videre gør det, at vi får leveret stort set alt det, vi har solgt. Vi er hjulpet af, at myndighederne, til trods for at hele Europa er ramt af corona-virussen, har fokus på at sikre forsyningen af fødevarer, siger han.

- Vores stærke eksport til Asien giver os en fordel lige nu, for den gør os markant mindre sårbar i den nuværende situation. Der er i et vist omfang pres på priserne i Europa, men det skyldes i vid udstrækning, at der i øjeblikket ikke eksporteres de mængder ud af Europa, som vi så for bare en eller to måneder siden. Derudover ser jeg det som en fordel, at vi i Europa sælger størstedelen af vores varer til de helt store spillere i forædlingsindustrien og detailhandlen, siger Lars Albertsen.

Håndterbart

Han understreger, at situationen desværre hurtigt kan ændre sig, men indtil videre er de udfordringer, spredningen af corona-virussen giver, til at håndtere.

For søer er noteringen uændret.

aldo

Læs også