bannerPos

Nyt foderprogram til smågrise

Primary Diets vil løfte smågriseproduktionen med vidensbaserede løsninger, der i samspil med rådgivning og dialog skal optimere smågrisenes effektivitet. Arkivfoto: Morten Ipsen
18-11-2020 18:00

En ny spiller på specialfodermarkedet, Primary Diets, har ambition om at gøre sig til en af de primære samarbejdspartnere for svineproducenter i Danmark.

Effektiviteten i smågriseproduktionen er stagneret med et effektivitetstal, der har flyttet sig marginalt over de sidste år på trods af genetisk fremgang, forbedrede staldsystemer samt højere dyrevelfærd og pasning.

Den stagnering vil en ny spiller på markedet inden for specialfoder til smågrise afhjælpe gennem videngenerering og -deling samt udvikling af sunde og ambitiøse produkter, der skal løfte smågriseproduktionen i Danmark. Foderkonceptet hedder Primary Diets og hører under specialfodervirksomheden AB Neo. Salgskonsulenter går i tæt samarbejde med griseproducenter for at sætte fokus på stalden og levere løsninger, der matcher den enkelte produktions behov.

- Vi vil gerne kombinere samspillet mellem foder af høj kvalitet med management og sundhed i stalden. Man kan sige, at vi arbejder lidt ud fra, at »one size fits nobody«. Det handler om at se behovet hos den enkelte. Vi har derfor en ambition om at blive en stærk samarbejdspartner for griseproducenter, der gerne vil løfte deres produktion til et højere niveau. Vi er og skal være ambitiøse på landmandens vegne, og vi vil skabe resultater, så man kan udnytte en større del af det genetiske potentiale i produktionen, fortæller Jørn Munch Madsen, Senior Technical Manager i AB Neo i en meddelelse.

Fra fødsel til tre uger efter fravænning

Primary Diets fokuserer primært på at udvikle og arbejde med produkter, der kan bidrage til at levere en kvalitetsgris 2-3 uger efter fravænning. Løsningerne inkluderer blandt andet mælkeanlægget Pump’n’Grow, mælkeerstatningen DanMilk, proteinkilderne Cellpro og AlphaSoy, samt nyudviklede fuldfoderblandinger til smågriseproduktionen.

- Vi har et program af fuldfoder og koncentrater, der dækker fra fødsel til tre uger efter fravænning. Vi har sørget for at skabe en rød tråd i vores produkter, så genkendeligheden bidrager til succesen i stalden. Alt fra vores mælkeanlæg og mælkepulver til vores smågrisefoder og koncentrater der indeholder en høj andel af mælkebaserede råvarer, er ensartet, har en god smag, og er letfordøjelige. Vi forventer ikke, at vores produkter kan løse alle udfordringer i produktionen, men vi stræber efter at udvikle hver enkelt bedrift mod en højtydende produktion og en forbedret økonomi, siger Jørn Munch Madsen.

Videns- og dokumenterbare løsninger

Primary Diets er baseret på et europæisk samarbejde under AB Neo, der er en europæisk fusion med blandt andet den danske specialfoderproducent, Agilia og fodervirksomheder i Polen, England og Spanien. Samarbejdet bygger på videndeling og samarbejde for at levere specialiserede ernæringsløsninger til de helt unge og umodne grise.

- I tråd med at vi vil levere vidensbaserede løsninger til svineproduktionen, vil vi også sikre en høj omstilling og udviklingshastighed i vores produkter og service. Som en del af et større europæisk samarbejde har vi mulighed for at benytte interne ressourcer og eksterne universiteter til at udvikle og analysere vores løsninger. Det sikrer, at kunder hos Primary Diets altid benytter løsninger, der indeholder den nyeste viden som kan sikre potentialet i besætningen, fortæller Jørn Munch Madsen.

Primary Diets har derfor adgang til et nyt testcenter, AB Neo kalder for »Center of Excellence«, hvor der fokuseres forsøg med blandinger og produkter. Alene på smågriseområdet, forventer man at kunne lave op til 35 forsøg årligt, hvor man blandt andet vil teste zinkfri fodring og løsninger der ikke kræver receptpligtig medicin.

cab

 

 

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.

Allerede nu ses angreb af havrerødsot

- Det er sjældent, at symptomerne viser sig så tidligt, siger Ghita Cordsen Nielsen.
Side 1 af 1984 (39668 artikler)Prev1234567198219831984Next