Svinepest i Tyskland var startskuddet til sanering

Man kommer ikke lige sovende til det set-up, som Claus Bruun Jørgensen i Tinglev har sat i værk, men det var heller ikke en impulsiv beslutning, der fik den sønderjyske svineproducent til at lade ASF i Tyskland være deadline for sanering og ny genetik i produktionsanlægget på Grønbo.

Claus Bruun Jørgensen ved endnu ikke, hvortil han fremover skal levere sine smågrise, når de får en høj sundhedsstatus. Med saneringen på Grønbo følger også beslutningen om at gå nye veje indenfor genetik. 600 DanBred-polte er bestilt, men ellers bliver det Topigs Norsvin for resten, når der sættes nye dyr i staldanlægget hos Claus Bruun Jørgensen.

For Claus Bruun Jørgensen, Grønbo i Tinglev, er fundet af afrikansk svinepest i Tyskland den 10. september blevet til langt mere end blot ekstra spekulationer over, den fremtid det bringer at være smågriseleverandør til en tysk aftager.

Det blev også dagen, hvor den sønderjyske svineproducent måtte konstatere, at det nu var tid til at trykke på knappen til det projekt, som han har haft i tankerne de seneste par år.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også