Topigs Norsvin-afkom har god kødprocent

En mindre undersøgelse ved Aarhus Universitets »Øko-platform« viste højere kødprocent hos afkom efter Topigs Norsvin moderdyr sammenlignet med afkom efter Danbred moderdyr, særligt ved høj slagtevægt.

I 2016-17 gennemførte Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet sammen med Seges, Økologi Innovation og Udviklingscenter for Husdyr på Friland en sammenligning af moderdyr fra Topigs Norsvin og Danbred under økologiske produktionsforhold.

Sammenligningen var baseret på data fra 22 Danbred (LY) og 25 Topigs Norsvin (TN70 linje) moderdyr med afkom i 1. og 2. læg, og dyrene blev indkøbt som polte fra en opformeringsbesætning i henhol

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også