Skulder- og rygproblemer kaldte på en løsning

Landmand Rudie Goselink ved Varde har sagt farvel til skulder- og rygproblemer – selv mener han at kosttilskud har hjulpet ham videre.

SUNDHED - Tilbage i 2017 kunne jeg ikke sove om natten fordi jeg havde ondt i min højre skulder og løfte den kunne jeg heller ikke. Samtidig havde jeg også lidt ondt i ryggen” fortæller 59-årige hollænder Rudie Goselink, der driver en gård med stor ekspertise og dygtighed, tæt ved Varde.

-  Jeg husker tydelig, hvornår mine skulderproblemer startede, fordi det var netop den dag, hvor tidligere præsident Donald Trump i januar 2017 blev indsat som præsident, griner Rudie og fortsætter:

- Jeg gik til læge, fik taget røntgenbilleder af min skulder, der viste at den var slidt. Jeg begyndte at gå til fysioterapeut efter lægens anbefaling, men det hjalp ikke. fortæller Rudie, der i øvrigt også fik at vide af lægen, at der ikke var noget at gøre ved det. Men som landmand er man jo meget afhængig af, at kunne bruge sine arme og løfte tunge ting.

 

Alternativ løsning

-  Jeg begyndte at se mig om efter andre løsninger, og heldigvis faldt jeg over en artikel, hvor en landmand fra Ribe fortalte om, hvordan han var kommet af med sine knæ – og hofteproblemer ved at spise nogle naturlige kosttilskud fra Sundhedsshoppen v/ Varde. Da jeg er mere til det naturlige end kemiske stoffer, besluttede jeg, at jeg ville kontakte indehaveren af Sundhedsshoppen, Kirsten Bak Hansen.

-  Den 17. september 2017 tog jeg derfor til Mælkefestival i Hellehallen, hvor Sundhedsshoppen havde en stand. Jeg fik en snak med Kirsten, og hun anbefalede, at jeg skulle opbygge kroppen, ved at spise proteinstoffet kollagen som er i produktet aktiv, samt yumi, der indeholder udtræk fra brun havtang, fortæller Rudie og fortsætter:

- I starten skulle jeg spise 4 af hvert produkt i 4 dage, og efterfølgende ned på 1 morgen og aften i 1 måned, inden jeg kunne gå ned på 1 af hver om dagen.

 

Tålmodighed

- I starten var der ingen forbedring, så det var med at bevare tålmodigheden, men efter 2-3 måneder, havde jeg ikke ondt i min ryg længere, som jeg nu aldrig mærker noget til, og jeg kunne igen sove, fordi jeg heller ikke havde ondt i min skulder,  smiler Rudie som i dag stadigvæk tager produkterne aktiv og yumi daglig.

- Jeg har prøvet at gå ned på vedligehold i perioder ved at spise to aktiv og to yumi om ugen og det er gået fint, men i de måneder med et r i – fra september til og med april, hvor det er koldere i vejret, har jeg det bedst når jeg tager daglig, fortæller Rudie.

- I forår og sommer i år holdt jeg fuldstændig en pause, og det duer bare ikke”, fortæller Rudie, fordi jeg begyndte at få ondt i den samme skulder igen. Efter Kirstens anbefaling tog jeg i en periode produkterne daglig, også selvom det var sommer og varmere i vejret. Desuden anbefalede Kirsten at jeg i en periode også skulle spise produktet pulz, og efter godt 1 måned gjorde det ikke ondt længere, slutter Rudie og fortæller, at han vil fortsætte med at spise produkterne så længe han har gården og er landmand.

Da Rudie, der er landbrugsuddannet og kom til Danmark i 1991, overtog gården Enggården i 1992, var der 90 malkekøer, og 30 ha jord. Det er med årene blevet udvidet til at der i dag er 200 malkekøer og 86 ha jord samt 44 ha der er lejet, for at være selvforsynet med foder, græs og majs.

Foruden Rudi selv arbejder en ukrainsk medhjælper, samt en ung hollandsk landbrugselev fra Grindsted Landbrugsskole på gården. Efter planen skal Rudies egen søn, der ligeledes er i gang med sin landbrugsuddannelse, overtage gården med tiden.

For yderligere oplysninger: www.sundhedsshoppen.com.

jba

Læs også