Kviehotel: - Jeg kan selv bestemme om jeg vil være i niveau 1 eller 2 og det er fuldstændig vanvittigt

Et stort kviehotel blev i januar 2019 ramt af salmonella. I dag er stedet i niveau 1, og tager på eget initiativ blodprøver af dyrene, som en del af deres overvågningsstrategi. Det betyder en risiko for at komme i niveau 2, med blandt andet offentligt tilsyn til følge. Ejeren føler det som en straf, når det eneste han ønsker er at komme helt af med salmonella.

En af dem, som har haft salmonellareglerne tæt inde på livet, er en landmand, som ikke ønsker at stå frem ved navn.

Han er foruden mælkeproducent ejer af et stort kviehotel, som foruden sine egne dyr modtager kvier fra fire forskellige besætninger.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Prøv 30 dage for 30 kroner

Allerede abonnent?

Læs også

Mobiltørreri klarer både specialafgrøder og korn
Tørring af meget vådt korn på planlager
Overvej kemi eller gas ved rengøring af kornlagre
Undgå ulykker ved korrekt håndtering af halmballer
Den første af den største til mælkeproducent i Himmerland
Risiko for resistent græsukrudt stiger