Små, fede polte holder længere

Polte skal vokse langsomt og danne en god spæktykkelse, anbefaler Nutrimin.

Polte, som reduceres i tilvækst og samtidig får et godt spæklag, holder længere, pointeres det fra Nutrimin.

Vi vil gerne have polte, som gror tilpas langsomt og opnår en god spæktykkelse før løbning, lyder det fra Nutrimin i deres seneste nyhedsbrev.

- Vi ser nu polte, som gror så hurtigt og har så fin en foderudnyttelse, at det går ud over såvel poltenes styrke som deres spæktykkelse.

- Så vi skal have reduceret vores poltes tilvækst. Polte, som reduceres i tilvækst og samtidig får et godt spæklag, holder simpelthen længere, pointeres det fra Nutrimin.

Omhyggelig fodring

Det betyder, at sopolte skal fodres endnu mere omhyggeligt, påpeges det videre.

- Med omhyggeligt mener vi fokus på reduceret tilvækst via et reduceret indhold af aminosyrer og et reduceret indhold af råprotein i poltefoderet.

- Polte må ikke længere få et diefoder eller slagtesvinefoder med 7,7 gram fordøjeligt lysin og 125 gram fordøjeligt råprotein. Fodrer vi vores polte med et diegivnings- eller et slagtesvinefoder, får vi søer, som ikke holder i længden. Poltene vil blive for kødfyldte og have haft for stor tilvækst, lyder vurderingen fra Nutrimin.

En fin løsning

En fin løsning er ifølge firmaet at tildele poltene et drægtighedsfoder, som indeholder 4,0-4,5 gram fordøjeligt lysin og 90-92 gram råprotein. Det skal ske fra dyrene vejer 80-90 kg.

Fra 30 kg og indtil 90 kg skal dyrene have et højt indhold af fibre (havre/byg/rug) og maksimum 20 procent hvede, anbefales det.

Her siger normen 6,0 gram fordøjeligt lysin og 100 gram råprotein, alt efter hvor små de mindste polte er.

- Sammenlagt får vi fyldte maver, ro i stien og stærkere polte med et øget spæklag og efterfølgende længere holdbarhed. Og måske et ekstra kuld pr. so, slutter man fra Nutrimin.

Læs også