- Bliver fedt at komme på messe igen

Efter to års corona-aflysninger vender Hest og Rytter tilbage i marts. Det glæder Karsten Jakobsen, Østergaard Trailercenter, sig til.

Udover forhandling af trailere har Karsten Jakobsen også reperation af alle slags trailere hos Østergaard Trailercenter. Her er han fanget i værkstedet. Karsten Jakobsen er selv interesseret i hestesport, og har blandt andet denne bane til ridebanespringning.

»Hest & Rytter er messen, man ikke kan undvære, hvis man er heste- og ridesportsinteresseret«. Sådan står der at læse, hvis man besøger hjemmesiden for den store messe i MCH Messecenter Herning.

Men det er ikke kun besøgende, der med længsel ser frem til, at messen bliver genoptaget efter to år coronaaflysninger. Karsten Jakobsen, der har Østergaard Trailercenter udenfor Roskilde, forhandler Cheval Liberté-hestetrailere, og han glæder sig til at komme ud og møde de interesserede.

- Man kan sige, at det er gået ok med salget i de to år med corona. Men det er da fedt at være tilbage på en messe, mærke stemningen, og komme ud og vise nye produkter frem, siger Karsten Jakobsen fra Østergaard Trailercenter, og fortsætter:

- Det er altid nemmere at gøre på messer. Internettet og papir er jo taknemmeligt, men det er da bedre for os og kunderne, at vi kan komme ud vise, hvad vores produkter kan. Så det bliver godt at komme ud og møde kunderne igen, siger han.

Ny trailer på vej

Udover messen ser han frem til at få en ny hestetrailer fra Cheval Liberté i handlen.

- Det er en 2-hestes trailer, med en totalvægt på 2600 kg. Den er med stort sadelrum og høje rytter- og sadelrumsdøre, så man ikke skal bukke sig. Derudover er der  adgang til hesten og sadelrummet, fra begge sider af traileren. Traileren er laver i aluminium og glasfiber, fortæller Karsten Jakobsen fra Østergaard Trailercenter og fortsætter:

- Bunden er af aluminiumsprofiler og med de velkendte Pullman-hjulophæng, hvilket sikre et fjedredende vejgreb på alle fire hjul, forklarer Karsten Jakobsen, der har været godt tilfreds med salget af hestetrailere under corona.

- Jeg er egentlig ok tilfreds med salget. Cheval Liberté har mange alsidige modeller, så derfor er der mange, der vælger dem. De har ligget højt på salgslisterne over indregistrerede trailere i mange år.

Bredt program

Ifølge Karsten Jakobsen er en af årsagerne til det fornuftige salg af hestetrailerne fra Cheval Liberté det ekstraudstyr, der hører til.

- Cheval Liberté har et bredt program med alt lige fra 1- til 4-hestestrailere. Og så kører de med nogle udstyrspakker, hvor det hele er i, Sparkplader, skulderpuder, høj og lav bom og sikkerhedsanordninger, hvis der skulle ske noget, siger han og fortsætter:

- De har alle sammen ramper, der kan gå til siden, så man også kan bruge traileren til for eksempel at læsse en palle i.

På Østre Vindingevej 170 udenfor Roskilde, hvor Østergaard Trailercenter ligger, er der ikke kun nye trailere, som er det, Karsten Jakobsen gør mest i salg af. Der er også værksted.

- Vi gør ikke så meget i salg af brugte trailere. Men vi reparerer alle slags trailere, uanset om det er Cheval Liberté eller andre førende mærker. Vi reparerer alt, og vi laver også en del forsikringsskader. Jeg har en mand på værkstedet, udover mig selv, og så har vi flere til at hjælpe til, når vi er til messer, lyder det fra Karsten Jakobsen fra Østergaard Trailercenter.

Sidste gang, Hest og Rytter blev afviklet, var i 2020, hvor de 292 udstillere viste deres produkter frem for godt 60.000 besøgende.

Læs også