Nye elektriske faste afrettere opvarmer udlægning i stor stil

Elektrisk opvarmede faste afrettere fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er nu blevet introduceret for at gøre udlægning i stor stil endnu mere omkostningseffektiv og for at øge produktiviteten og effektiviteten af større vejprojekter.

Afretterstatus og -adfærd kan også overvåges af operatøren af udlæggermaskinen fra betjeningspanelet for Electronic Paver Management. Pressefoto

Med lanceringen af MB122 og VTD121 Elektro-termisk styrede faste afrettere for sine store udlæggermaskiner udvider Volvo CE ikke blot sit udvalg af afrettere, men sætter også kunderne i stand til at producere den finish af høj kvalitet, som de er blevet vant til at forvente, og nu på mindre tid med færre anstrengelser.

Takket være deres evne til at producere hurtig, ensartet og jævn spredningsopvarmning fra en enkelt effektkilde er elektrisk opvarmede afrettere en bekvem løsning.

De drives af en indbygget generator på 55 kVA, og derfor behøver kunden ikke længere at genopfylde gasflasker til at opvarme afretteren, som det normalt ville være nødvendigt med gasopvarmede afrettere. Resultatet er hurtig opstart, maksimum rådighedstid og et mere effektivt arbejdssted.

Disse faste afrettere kan nu fås på Volvo-modellerne P6820D ABG, P7820D ABG og P8820D ABG, og de har en omfattende udlægningsbredde på 2,5-13 m.

De er blevet konstrueret til at udlægge alt lige fra varm asfalt til tør, mager, rullekomprimeret beton og cementbundne materialer og sågar jernbaneballast og graduerede mineralblandinger.

Den nye elektriske opvarmningsfunktion muliggør opstart på blot 40 minutter. Når det kombineres med én opvarmet stamperstang og to opvarmningselementer pr. afrettersektion for optimeret varmefordeling, præcis termostyret opvarmning med en automatisk temperaturjustering og individuelle temperatursensorer pr. sektion, er kunderne garanteret en hurtig og effektiv afretteropvarmningsproces.

Volvos faste vibrerende afrettere med dobbelte stampere er blandt de bedste til udlægning af tykke lag.

Den dobbelte stamperteknologi giver en 5-7 procent højere komprimeringsgrad end med en enkelt stamper og kan opnå en Marshall-densitet på 98 procent, hvilket reducerer kravene til rullearbejde og de dertil knyttede omkostninger betydeligt.

Det giver også den bedst mulige jævne overflade på grund af indføringseffekten af den første stamper.

Læs også