Svensk producent opgraderer vognserie

Ivarssons i Metsjö opgraderer nu deres vognserie MetaMid og øger samtidig nyttelasten til 12 tons.

Opgraderingen sker på baggrund af kundeforespørgsler om øget lovmæssig nyttelast fra det norske marked og muliggøres af teknologiske fremskridt inden for chassis og akselkonstruktion samt brugen af højstyrkestålstål.

Den opgraderede vogn har en højere nyttelast, men ikke en højere egen vægt. Dette reducerer jordkomprimering og brændstofforbrug. MetaMid er baseret på Metsjös udskiftningssystem og kan udstyres med alle lad i 4,1 meters størrelse. Vognen kan udstyres med store hjul til vognens størrelse 560/45 22,5, hvilket sikrer god fremkommelighed. Vognen findes også i en version for halmtransport på 6,75 meter.

- MetaMid er en sand arbejdshest, som vi nu opgraderer. Vognen er smidig bag traktoren og har en enestående styrke, især i forhold til dens lave egen vægt, siger Ivarsson i Metsjös direktør, Anders Ivarsson.

Ivarssons i Metsjö AB - i Danmark bedre kendt som Metsjö - er en af Europas førende producenter af robuste kvalitetsvogne med gennemprøvet teknik og høj kørekomfort. Vognene importeres til Danmark af Karsten Svenningsen Maskiner.

Den svenske vognproducent har over 70 års erfaring i at udvikle og producere vogne til både landbrugs- og entreprenørsektoren. Det startede helt klassisk med, at to brødre ville lave en landbrugsvogn med afsæt i et ældre lastvognschassis, og her mange år senere producerer Metsjö årligt talrige vogne på deres 21.000 m2 store vognfabrik i Sverige.

Læs også