DLG klar med ladestandere til kunder og medarbejdere

DCC Energi har indgået en aftale om opsætning af ladestandere hos DLG. Her oplever man øget efterspørgsel på lademuligheder fra medarbejdere og gæster.

Når kunder og medarbejdere besøger DLG’s afdelinger, efterspørger de i stigende omfang ladestandere til deres biler. Det samme er gældende for DLG’s ansatte.

På den baggrund har DLG-koncernen indgået en aftale om opstilling af ladestandere fra selskabet DCC Energi, ligesom medarbejdere med firmabil bliver udstyret med en DCC Energi-hjemmelader. Aftalen omfatter i første omgang nye ladestandere ved DLG’s hovedsæde i Fredericia og ved afdelingerne i Bårse og Skærbæk.

DCC Energi står blandt andet bag de danske Shell-tankstationer, og selskabet oplever fremgang i den nye forretning for E-mobility, der blev lanceret i 2022.

- Vi ser en fremgang i antallet af eldrevne biler i DLG – både i form af vores egne firmabiler og blandt medarbejdernes private biler. Set i det lys er det naturligt, at vi udvikler vores egen ladeinfrastruktur, så den matcher efterspørgslen. På den måde yder vi også et bidrag til den elektrificering af bilparken, der er i gang, forklarer Bøje Kjær, som er vicekoncerndirektør for produktion og logistik hos DLG.

Ændringer i behovet

Grovvarekoncernen flyttede i 2020 ind i sit nye hovedsæde i Fredericia. Flytningen har betydet, at man i dag har en del medarbejdere, der pendler fra både Aarhus, Flensborg, Fyn og Sjælland - også i eldrevne biler.

- Kigger man på vores parkeringspladser, vil man se, at den afspejler udviklingen af den samlede danske vognpark, hvor flere elbiler kommer til. Vi skal selvfølgelig være klar med en infrastruktur, der gør det let for vores medarbejdere at vælge elbilen.

- Samarbejdet med DCC Energi betyder, at vi løbende kan tilpasse behovet og samtidig tilbyde vores ansatte muligheden for at få en nem og fleksibel kortløsning, når de skal lade elbilen, siger Bøje Kjær.

En klar tendens

Hos DCC Energi ser direktør for mobilitet, Søren Møller Maretti, en klar tendens til at danske virksomheder gerne vil investere i at understøtte elbilismen.

- Der er stigende interesse hos virksomheder for at sikre gode lademuligheder med ordninger til både medarbejdere og gæster. Ofte ser vi, at der er vedtaget nogle mål omkring elbiler, som virksomheder konkret kan støtte op om ved at investere i gode lademuligheder, hvor medarbejdere kan benytte arbejdstiden til at få ladet batteriet op. For pendlere ser vi entydigt, at gode lademuligheder ved arbejdspladsen bliver en stadig vigtigere parameter for jobvalget, siger han.

Læs også