Stof til eftertanke – og produktion

Fjerkrækongres 2020 den 26. og 27 februar er traditionen tro delt op med den politiske del den første dag, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, Martin Hjort, og formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, indtager scenen i Vingstedcenteret.

Men Hjort ser også frem til de faglige indlæg dagen efter.

- Jeg glæder mig til at få noget faglig input til min produktion derhjemme som landmand. For det får jeg med, når jeg lytter til andre. Og det er lige meget om det er en, der har læst i mange år på en »klog skole«, eller om det er nogle af de indlæg, som mine kolleger holder for de er faktisk ret populære, siger Martin Hjort.

Han ser blandt andet frem til oplæg fra Lars Aarup, der er analysechef hos Coop.

- Han kommer og snakker om, hvad det er for nogle mønstre, detailhandlen ser hos forbrugerne, og hvordan vi kan matche det. Jeg er godt klar over, at jeg som landmand ikke snakker direkte med detailhandlen, men jeg er trods alt med til at producere de råvarer, som slagteriet og detailhandlen skal håndtere, siger han.

Årets program slutter med et oplæg af Jesper Bo Jensen fra Institut for Fremtidsforskning.

- Det er altid interessant at høre de mennesker, der er i stand til at tænke længere ud i fremtiden, end jeg i hvert fald formår, og prøver at sætte nogle retninger på, som de ser i de trends, der foregår, for det er jo lidt spændende.

hka

Læs også