Generationsskifte har givet plads til udvikling

Der er allerede sket meget i det første år, efter at Thomas Staun overtog fødegården ved Nibe. Efter nye malkerobotter, kalvefaciliteter og masser af asfalt holder han lav profil det næste års tid, men der er stadig godt med investeringsplaner.

- Det var for at gøre tingene lettere, at jeg anskaffede en automatisk foderskubber, men jeg er overrasket over hvor stor effekt, den har. Hvis den ikke har kørt en nat, kan man straks se det på mælkeydelsen, siger Thomas Staun. Lige nu står de adskilt, men til vinter kan kalvehytterne skubbes sammen, så de danner et hus. Den tidligere foderlade danner nu rammen om de store kalve. Der er blevet lagt adskillige tons asfalt rundt om stalden og i de nye køresiloer. Thomas Staun har det fulde overblik over malkedata og videoanalyser fra stalden i kontrolrummet.

Nye malkerobotter, køresilo, asfalt rundt om stalden, omkørsel til Arla, kalvehytter og -hus, brystplader i sengebåsene …

Der er sket en del på Klæstruplund ved Nibe i Himmerland, siden Thomas Staun overtog bedriften fra sin far, Frode Staun, 1. oktober sidste år. Et generationsskifte, der kom i stand efter tre år som driftsleder på den fædrene gård.

- Jeg havde faktisk ikke troet, at banken ville gå med til a

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også