Det er blevet mere økonomisk risikabelt at købe og sælge varer i landbruget. Det har fået planteavleren Erik Larsen til at lægge en strategi for sin handel med korn, gødning, planteværn, m.v.
Erik Larsen, »Knabegaarden«, Broby på Sydvestfyn, har med egne ord »rigtig hvede-jord« på de 325 hektar, som han dyrker.- Det er noget blandet jord med ler i, som egner sig rigtig godt til dyrkning af hvede. Jeg har prøvet med andre afgrøder, men det duer ikke rigtigt på størstedelen af arealet, konstaterer Erik Larsen.Hveden er konventionelt dyrket, og den fynske gårdejer mærker derfor i disse år, hvordan lavere salgspriser får økonomien i produktionen til at stramme til.Analyser viser, at mange hvedeproducenter, som ikke har husdyr, i dag har et afkast, der er så ringe, at det ikke længere er tilstrækkeligt »bare« at forsøge at rationalisere driften eller øge effektiviteten og produktionen i marken for at opveje prisfaldene.
Vil du læse mere?
Prøv 30 dage for 30 kr.
Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.
Allerede abonnent?