bannerPos

Nyt fodertilskud har forbedret foderforbruget

Ifølge Lars Naursgaard fra Cargill (tv) har afprøvningen med fodertilskuddet ConverMax, ligesom hos flere andre danske og udenlandske producenter, slået positivt igennem i produktionen hos John Jakobsen. De ses her i stalden på Jakobsgård i Låsby sammen med Frank Krog fra 3S (midten), der forhandler fodertilskuddet. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 16:12
Ifølge Cargill fører rolige og mindre stressede grise til blandt andet lavere foderforbrug. Det bekræftes også af resultaterne hos John Jakobsen i Låsby, der i produktionen på 38.000 slagtesvin netop har afprøvet et fodertilskud, der har beroligende effekt på grisene.

Der er fuldstændig ro, når man træder ind i de enkelte slagtesvinesektioner i stalden på Jakobsgård ved Låsby. De fleste grise bliver roligt liggende, men alle kigger nysgerrigt mod gangen mod de folk, der kommer ind.

- Jeg lægger måske ikke selv visuelt mærke til den store forskel, når jeg ser slagtesvinene til daglig, men tallene taler jo for sig selv, lyder det fra John Jakobsen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38577 artikler)Prev1234567192719281929Next