bannerPos

I skovens dybe stille ro…

At komme ud i naturen er godt for alle mennesker. Nu vil et flertal i Folketinget hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-09-2020 21:45
Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Et nyt partnerskab mellem Landsforeningen Sind og Miljøstyrelsen skal som led i den politiske aftale »Sommer i Naturen 2020« udbrede gode erfaringer fra Frederikshavn til flere steder i landet, samt sikre at alle landets kommuner og regioner får mulighed for at stifte bekendtskab med projektet »Frisk i Naturen«.

»Frisk i Naturen« og Frederikshavn Kommune har således høstet goder erfaringer med naturoplevelser til psykisk sårbare. Og det skal resten af landet nu have glæde af.     

- Vi skal passe på naturen. Men måske kan naturen også passe på os. Det er det, samarbejdet med Sind handler om, så flere psykisk sårbare kan få glæde af at komme ud i naturen, siger miljøminister Lea Wermelin (S). 

Naturen har positiv virkning

»Frisk i Naturen« har siden 2012 haft omkring 100 deltagere om året med på flere end 300 ture i naturen.

Fokus på turene er naturens ro, og målene for turene er derfor ganske simple.

Hensigten med partnerskabet er også, at hospitaler, støttecentre og andre, der er i berøring med psykisk sårbare, hører om de gode erfaringer fra Frederikshavn og kan få gratis hjælp til at prøve det helt enkle koncept selv.

Glæde over partnerskabet

Hos Landsforeningen Sind ser man frem til partnerskabet. 

- Vi er meget glade for, at Miljøstyrelsen har valgt at indgå i et partnerskab om at sikre, at endnu flere mennesker med psykisk sårbarhed får mulighed for at bruge naturen som en helende kraft i forhold til deres sårbarhed, siger foreningens formand, Knud Kristensen. 

Målet er, at mindst 350 psykisk sårbare borgere får mulighed for at tage imod et Frisk i Naturen-tilbud i løbet af det næste års tid. Der er afsat 500.000 kroner til partnerskabet i aftalen, der er indgået mellem regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

 

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next