ALARM: Hvedeprisen bryder over 200 euro

Tirsdag kom det afgørende brud for den europæiske hvedepris på MATIF-børsen over det afgørende og psykologiske modstandsniveau i 200 euro pr. ton. Nu er der dermed endegyldigt blevet åbnet op for en bevægelse mod toppe fra 2018 og måske endda endnu højere op frem mod høstens begyndelse. Af tre omgange siden årets begyndelse har hvedeprisen på MATIF været oppe og testet det psykologiske modstandsniveau ved 200 euro pr. ton. Fjerde gang blev lykkens gang. Tirsdag bryder hvedeprisen således afgørende op over 200 euro pr. ton. I skrivende stund handler hvedeprisen til 204 euro pr. ton.

Hvedeprisen på MATIF har nu været i konstant stigning i mere end en måned. Med det aktuelle brud op over 200 euro pr. ton, er der fremkommet en stor teknisk bundformation, kaldet for en skulder-hoved-skulder bund. Denne bundformation, der nu er en realitet, signalerer, at målet ligger oppe i området omkring først 220 euro pr. ton, svarende til toppe fra 2018. Efterfølgende vil der yderligere være teknisk mulighed for en stigning op mod området omkring 235 euro pr. ton. Hvis det skulle gå yderligere op, vil der desuden være mulighed for en bevægelse helt op mod området omkring 275 euro pr. ton. Dog vil jeg ikke kigge så langt op i grafen til at starte med. Jeg sætter mit tekniske prismål for hvedeprisen oppe i området omkring 220 til 235 euro pr. ton.

Trenden er i den grad op

Der er nu et nyt støtte og holdepunkt for hvedeprisen i nedadgående retning ved 190 euro pr. ton. Et brud under dette støtteniveau vil vende trenden fra op til ned og vil i givet fald betyde, at hvedeprisen efterfølgende kan fortsætte ned mod bundniveauerne ved 175 euro. Det er som sådan en mulighed, at hvedeprisen skal ned mod bunden i de 175 euro igen. Men det vil gå meget dårligt i hak, med den udsigt vi har til en større nedgang i den samlede europæiske hvedeproduktion til sommer. Derfor forventer jeg, at op-trenden skal fortsætte.

MATIF Hvede, 1st pos.

Aktuel pris: 204 EUR/mt (125 kr/hkg)

Anbefaling

Hvedeprisen ser stærk ud og bryder nu over modstand ved 200 euro pr. ton. Bruddet har frembragt en bundformation, der signalerer, at målet for hvedeprisen nu ligger oppe i området omkring 220 til 235 euro pr. ton. Har du ikke solgt hvede, anbefaler jeg derfor, at du afventer situationen, så længe hvedeprisen ligger over 190 euro pr. ton.


Analyse

Modstand: 220 €

Støtte: 190 €

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også