Guldprisen genfinder det opadgående momentum

I indeværende uge har der atter været tale om tiltagende styrke i guldprisen, efter knap to måneder med svagt faldende kurstendens. Det her ikke været en kraftig nedtur guldprisen har været udsat for, men derimod det, der nærmere kan karakteriseres som en pause i den optur, der blev påbegyndte i guldprisen for nu mere end et år siden. Denne uges optur kan betragtes som en lille nøglevending fra ned til op og er derfor ligeledes at betragte som en ny mulighed for at købe op i guld, der jo betragtes som sikker havn, når usikkerheden på de finansielle markeder er tiltagende.

Opturen er i højgrad intakt

Guldprisen har været inde i en generelt stigende tendens siden august måned sidste år, hvor den var nede og ramme et lavpunkt i 1.160 dollar pr. troy ounce. Trenden vendte teknisk set fra ned til op på den korte bane, med bruddet op over gammel modstand i 1.286 dollar pr. troy ounce tilbage i december måned. Med bruddet gik jeg derfor atter i køb på guld. Dette køb er intakt i dag.

I september måned ramte guldprisen en ny 6 årig top ved 1.557 dollar pr. troy ounce. Efterfølgende satte en lille nedadgående korrektion ind, der forleden resulterede i et lavpunkt ved 1.459 dollar pr. troy ounce. I skrivende stund handler guldprisen til 1.504 dollar pr. troy ounce og dermed ser nedturen nu ud til at vende rundt til en ny optur. Samtidig har vi i denne uge fået en decideret nøglevending fra ned til op, hvilket betyder at opturen nu kan fortsætte. I første omgang op mod toppene fra september måned ved 1.557 dollar pr. troy ounce. Dette prisniveau udgør også et modstandsniveau for guldprisen i opadgående retning. Brud her over vil for alvor signalere at opturen kan fortsætte.

Guldprisen har et stort op-potentiale

Grafen for guldprisen har tidligere skabt en stor bundformation. Denne bundformation signalerer at målet for guldprisen nu ligger oppe ved nogle gamle historiske toppe fra 2011 i omegnen af 1.900 dollar pr. troy ounce. Skulle guldprisen nu fortsætte mod 1.900 dollar, vil vi i givet fald kunne opleve en stor finansiel krise med store kursfald på aktiemarkedet til følge.

De tekniske indikatorer udviser styrketegn og signalerer dermed, at guldprisen nu potentielt kan søge op mod gamle historiske toppe omkring de før nævnte 1.900 dollar pr. troy ounce.

I nedadgående retning er der ny støtte ved denne bunden fra forleden i 1.459 dollar pr. troy ounce. Brud her under vil betyde, at guldprisen vil gå tilbage i kortsigtet faldende tendens og derfor vil jeg tage profit hjem på mit køb siden 1.286 dollar, hvis dette bund og støtteniveau brydes.

                                 

Læs også