bannerPos

Olieprisen skal op igen

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
18-10-2019 18:47

Olieprisen har været en turbulent tid igennem, siden angrebet i sidste måned mod et vigtigt saudiarabiske olieanlæg. Angrebet fik den umiddelbare konsekvens, at olieprisen på få minutter steg med hele 20 procent. De fik dog hurtigt styr på situationen i Saudi Arabien og siden da, gik det atter ned for olieprisen. Ret så kraftigt endda. I sidste uge vendte situationen dog og olieprisen virker til atter at havde fundet sig et nyt bundniveau. Vi står dermed lige nu i en situation, hvor det er muligt at få købt noget billigt olie ind.

Den overordnede trend for olieprisen er fortsat op, til trods for den seneste turbulens. I forrige uge var olieprisen nede og ramme et lavpunkt i 55 dollar pr. tønde. Siden er det atter gået op og i skrivende stund kan der således købes olie til 60 dollar.

Tilbage i august måned gik jeg atter i køb på olien her i avisen, efter at olieprisen havde været nede og runde de førnævnte 55 dollar pr. tønde. Denne købsanbefaling fastholder jeg, nu hvor olieprisen atter har været nede og teste samt afvise dette afgørende bundniveau. I det mindste ser jeg det som meget lidt sandsynligt, at vi igen vil se olieprisen søge tilbage mod de bundniveauer vi så ved årsskiftet i området omkring 50 dollar.

Olieprisen viser opadgående styrke

I april var den europæiske referenceolie, Brent, oppe og ramme et nyt toppunkt for året i 75,60 dollar pr. tønde. Det var det højeste niveau i mere end halvandet år. Den efterfølgende nedtur der sluttede forleden ved 55 dollar er slut. I stedet fik vi i sidste uge en lille nøglevending fra ned til op i olieprisen. Dermed er den langsigtede opadgående bevægelse, der begyndte tilbage i 2016 intakt. Jeg fastholder derfor også mit opadgående mål for olieprisen ved i første omgang 75 dollar. Ydermere er der mulighed for en bevægelse op mod toppene fra sidste år i området af 90 dollar.

Køb olie nu

Med en lille risiko for prisfald og med en god mulighed for, at olieprisen er ved at finde sig en ny bund netop nu og ikke mindst med et lille risikopotentiale for yderligere prisfald, ser jeg som nævnt aktuelt prisniveau som en attraktiv købsmulighed. Skulle olieprisen dog søge ned til 50 dollar igen og afvise ligesom det var tilfældet ved årsskiftet, så står vi her med endnu en god købsmulighed. Det virker dog ikke til at være tilfælde for olieprisen, at den skal søge helt ned til 50 dollar. Således begynder de tekniske indikatorer nu også igen at pege opad. Det vil sige at momentum i nedturen er ved at slutte og i stedet er der gode muligheder for en ny og større opadgående bevægelse.

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next