bannerPos

Sojaolie trækker prisen for oliefrø op

Ugegraf for CBOT Sojaolie, første position i US-cent pr. pund Prisen for sojaolie på børsen i Chicago bryder i denne uge et afgørende modstandsniveau i opadgående retning og er dermed tilbage i op-trend for første gang siden 2016. Det kan komme til at gavne også den konkurrerende pris for rapsfrø her i Europa.

Peter Arendt

Markedsanalytiker minAgro.dk
20-09-2019 10:32

Prisen for sojaolie har taget et godt ryk op i denne uge i sympati med blandt andet en stigende pris for råolie. Sojaolien er sammen med palmeolie vigtige parametre for hvordan det går for rapsprisen, da soja, palme og rapsolie i teorien er konkurrerende varer inden for blandt andet produktion af fødevarer.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next