6. klasseelever skal udvikle deres egen Arla-yoghurt

Er chili og banan den perfekte smagskombination til en yoghurt? Og hvordan designer man den flotteste emballage? Det skal 13 jyske 6. klasser nørde med, når de i løbet af de næste måneder skal igennem en innovationsproces på Arla Innovation Centre som en del af initiativet Arla Food Designer.

Fremtidens yoghurter fra Arla kan måske blive med helt nye smags- og råvarekombinationer. Foto: Arla

INNOVATION Det er nok de færreste, der har smagt en yoghurt med ost, ketchup og bær. Men nu er 13 jyske 6. klasser klar til at udfordre sine smagsløg, når de skal udvikle deres helt egen yoghurt med præcis den smag, de bedst kan lide i en selvdesignet emballage. Som en del af det nye initiativ kaldet Arla Food Designer inviterer Arla nemlig 6. klasseelever med helt ind i Arlas store innovationscenter i Skejby.

En af de klasser, der skal besøge innovationscentret, er 6.A fra Skovvangsskolen i Aarhus, og eleverne Martha og Viktor glæder sig til at komme ud og prøve kræfter med produktudvikling.

Det nye initiativ Arla Food Designer er et undervisningsforløb udviklet af Arla i samarbejde med Aarhus Kommune under projektet ”Kend din mad”.

 

Gøre eleverne innovative

Undervisningsforløbet kan afvikles med eller uden et virksomhedsbesøg på Arla Innovation Centre, og formålet er at tage eleverne igennem en innovationsproces, hvor omdrejningspunktet er yoghurtproduktion.

Besøget hos Arla er derfor bygget op omkring de samme innovationsprocesser, som dem der foregår på Arla Innovation Centre, når medarbejder skal udvikle nye mejeriprodukter.

6.a fra Skovvangsskolen i Aarhus vil opfinde den perfekte yoghurt En af de første klasser, der kan se frem til at skifte skolebøgerne ud med et virksomhedsbesøg på Arlas innovationscenter i Skejby, er 6.A fra Skovvangsskolen i Aarhus. Eleverne Martha og Viktor glæder sig til at udvikle og designe deres helt egen yoghurt.

- Vi har aldrig besøgt en stor virksomhed før, så jeg glæder mig meget til at se produktionen. Jeg tror, det bliver sjovt at lære, hvordan en yoghurt går fra at være en idé til at blive til virkelighed, siger Martha Sienna Kinch, som godt kunne tænke sig at lave en sød dessertyoghurt med hindbær og jordbær.

Marthas klassekammerat Viktor Lai Hessner Jakobsen glæder sig også til at blande sin egen yoghurt. Viktor har planer om at afprøve nogle helt anderledes smagskombinationer.

- Jeg synes, det kunne være sjovt at blande nogle anderledes smage – måske ketchup eller ost. Og så vil jeg gerne prøve at se, om yoghurten måske kan laves om til en fast form i stedet for den klassiske, flydende yoghurt, siger Viktor Lai Hessner Jakobsen.

 

Den perfekte opskrift

Både Viktor og Martha er sikre på, at de kan finde frem til opskriften på den perfekte yoghurt. Det håber 6.a’s klasselærer Bue Johannes Maegaard Løvsø også. Han er normalt ikke vild med yoghurt, så det satser han på, at eleverne kan ændre på. Det tog ham derfor ikke mange sekunder at takke ja til et besøg på innovationscentret.

- Det er virkelig fedt at få mulighed for at gøre noget anderledes med undervisningen og komme væk fra de faste rammer i klasseværelset. Og så tror jeg, at eleverne husker undervisningen endnu bedre, når de har haft hænderne helt nede i produktionen, siger Bue Johannes Maegaard Løvsø.

jba

Læs også