Stor donation til to landbrugsskoler

Morsø Landbrugsskole og Asmildkloster Landbrugsskole har hver modtaget godt 900.000 kroner efter ophævelsen af Viggo Kristensens Fond.

Asmildkloster Landbrugsskole, med Lars Møgelbjerg Andersen i spidsen fik overrakt donationen af Lars Kristensen, som er formand for Landboforeningen Limfjord.
Asmildkloster Landbrugsskole, med Lars Møgelbjerg Andersen i spidsen fik overrakt donationen af Lars Kristensen, som er formand for Landboforeningen Limfjord.

De to foreninger Landboforeningen Limfjord og Familielandbruget Midtjylland har som bestyrelse for Viggo Kristensens Fond valgt at opløse fonden, fordi den ikke længere giver tilstrækkeligt afkast til årlige uddelinger.

De to lokale landbrugsskoler, Morsø Landbrugsskole og Asmildkloster Landbrugsskole, blev tilgodeset, da midlerne ved Fondens opløsning skulle fordeles.

I alt 1.847.279,40 kroner blev delt mellem de to skoler.

Støtter uddannelse

Viggo Kristensens Fond blev oprettet i 1991 i Hjerk af Viggo Kristensen. Viggo Kristensen havde sin bopæl i Salling – Roslev, hvor han afgik ved døden i 2008. Hele boet blev ifølge testamentet tildelt fonden.  

Det var Fondens formål at støtte unge mænd og kvinder fra Skiveegnen i deres uddannelse inden for landbruget.

Vil tiltrække elever

Pengene vil skolerne nu bruge på tiltrækning og rekruttering til landbrugsuddannelsen, med fokus på uddannelsen, image og selve branchen.

Donationen skal understøtte behovet for flere landmænd og give mulighed for at fremme kendskab til uddannelsen og erhvervet.

- Det kræver en stor omtanke at træffe det rigtige valg, og at det er en proces, eleverne bør inddrages i, da de kan have ønsker, behov og perspektiver, som ledelse og medarbejdere ikke er opmærksomme på, lyder det.

Derfor vil de to skoleledere i den kommende tid gå i dialog med eleverne, så de sikrer, at de får truffet en god og velovervejet fælles beslutning.

God hjælp til skolerne

Både Asmildkloster Landbrugsskole og Morsø Landbrugsskole ser mulighed i, at teknologien kan være med til at tiltrække elever og samtidig øge kendskab til branchen, blandt andet med tiltag som simulatorer og virtuelle løsninger.

- Der er ingen tvivl om, at donationen fra Viggo Kristensens Fond vil kunne bringe skolerne et stort skridt nærmere realiseringen af de mange ønsker, men af respekt for den flotte donation og for fondens oprindelige formål vil de gerne tage den nødvendige tid, så de får valgt den helt rigtige og mest langtidsholdbare løsning, fortæller de to forstandere, Jonas Lundgren Bach Korsgaard og Lars Møgelbjerg Andersen. 

Historien om Viggo Kristensen vil blive fortalt, når der bliver talt om, hvordan de har haft muligheden for at øge kendskabet til branchen og uddannelsen.

teba

Læs også

Mentorordning med erhvervsfolk skal skabe fremtidens ledere i landbruget
Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer
Uddannelse hjalp nyetableret
Unge kan blive bonderøv for en dag i efterårsferien
Bygholm vil i superligaen inden for uddannelse
8. klasser lugter til landbruget som karrierevej