bannerPos

Maskinlegat til 12-tals fyr

Fra venstre ses værkfører hos Flemløse Maskinforretning Christoffer Hviid, indehaver af Flemløse Maskinforretning Martin Andersen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Mathias Lundehave Kristensen og næstformand i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard.

Redaktionen

14-06-2019 14:48
Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning har netop fået overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

Det er en stræbsom og dygtig ung landbrugsmaskinmekaniker, der netop har modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 10.000 kroner.

Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning på Fyn kan fremvise et karakterblad med en masse 12-taller og enkelte 10-taller.

Hvorfor så flotte karakterer? Svaret er, at han fandt sammen med nogle andre gutter på skolen i Aars, som havde det på samme måde.

- Vi kunne godt sidde flere timer ad gangen og nørde og diskutere forskellige tekniske problemstillinger, fordi vi syntes, det var interessant, og så var der jo også noget socialt i det samtidig. Jeg er meget bevidst om mit eget ansvar i forhold til at lære noget og få gode resultater.

Opsøger udfordringer

I 2017 vandt Mathias Danmarks Bedste Lærling. Hans præstation var ikke mindst stor set i lyset af, at han kun lige var færdig med 4. hovedforløb, og de andre deltagere var i gang med eller færdige med sidste hovedforløb. Her hjalp det ham, at han foretog en skarp prioritering af opgaverne, da det ikke var muligt at løse dem alle indenfor tidsrammen.

Mathias er lige kommet hjem fra et længere ophold i Australien, hvor han har arbejdet for Case IH-forhandleren O’connors i Birchip.

- Jeg tog derned, fordi jeg gerne ville lære noget mere om Case IH-maskiner, da de har nogle lidt andre og noget større maskiner, end vi ser i Danmark. Både DBL (Danmarks Bedste Lærling, red.) og turen til Australien har givet mig noget erfaring og øget min selvtillid. Derudover har opholdet i Australien også givet mig rigtig meget i forhold til teknisk engelsk, som er vigtigt i denne branche, siger han.

Nu skal han være udekørende montør for sin arbejdsplads i Flemløse og servicere kunder på hele Fyn.

laj

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next