Det tyske kødmarked går tilbage
Den samlede tyske kødproduktion er ifølge tal fra 2020 faldet med 1,6 procent, hvilket svarer til et fald på 142.000 tons. Samtidig faldt eksporten og forbruget af kød også.

Indtil videre er den samlede tyske produktion, handel og forbrug af kød faldet sammenlignet med tal fra 2019. Foto: Pixabay
De nyeste tal for 2020 blev for nyligt offentliggjort, og de viser, at det tyske kødmarked det seneste år har været i mindre tilbagegang.
Ifølge data offentliggjort af Federal Agency for Agriculture and Food (BLE) har Tyskland produceret 8,47 millioner ton kød i 2020, hvilket er 1,6 procent lavere sammenlignet med 2019. Derudover faldt landets kødeksport og forbrug af kødprodukter.
Ser man på de individuelle kødsektorer, faldt svinekødsproduktionen med 2,4 procent til 5,11 millioner tons, oksekød faldt 2,7 procent til i alt 1,09 millioner tons, mens produktionen af fjerkrækød steg med 1,7 procent og nåede cirka 1,64 millioner ton.
Sammenlignet med 2019 faldt importen af dyr, særligt importen af svin, i 2020 med 14,8 procent. Det reducerede samtidig eksporten med 11 procent.
Tendens når nyt klimaks
Det tyske kødforbrug har over de seneste tre årtier oplevet en stor tilbagegang, og nåede i 2020 et nyt rekordlavt niveau. Faktisk er kødforbruget på det laveste niveau siden den tyske genforening i 1990. I følge BLE-analytikerne har tyskerne i løbet af de seneste 30 år reduceret deres forbruget af svinekød i gennemsnit med 6,7 procent og er nede på 32,8 kg pr. indbygger.
Forbruget af oksekød er faldet med 4,3 kg, hvilket giver et samlet forbrug på 9,8 kg pr. indbygger.
Med hensyn til fjerkrækød blev der dog i samme tidsinterval målt en stigning på 6 kg, hvilket svarer til 83 procent. Dermed ligger fjerkrækødforbruget på 13,3 kg pr. indbygger.