Oplev New Zealand fra nord til syd

Mange vil gerne om på den anden side af kloden for at opleve unikke New Zealand, der byder på masser af landbrug, natur og et folk, der på mange måder er meget jordnære og umiddelbare. Oplev det på en studietur 23. januar til 13. februar 2024.

Vel er der langt til New Zealand. Men der er også rigtig meget at opleve af landbrug, lige fra de meget ekstensive med får over mælkeproduktion til avanceret frøavl.

For nogle år siden var det også på New Zealand i Canterbury-området, at verdens højeste udbytter i hvede blev høstet.

Vi erindrer også, at de newzealandske landmænd natten over måtte se alle former for landbrugsstøtte fordufte. Det var en barsk kur, men i dag er der masser af levedygtige landbrug på såvel Nord- som Sydøen.

Det er alt dette, du kan opleve på studieturen fra 23. januar til 13. februar 2024.

Lyder det som mørk og kold vinter, er det forkert. For på det tidspunkt er det højsommer dernede på den sydlige halvkugle.

I skarp konkurrence med os

Undervejs fra Auckland på Nordøen til Christchurch på Sydøen er der spændende besøg på mange forskellige slags landbrug og landbrugsvirksomheder.

Vi kommer derfor godt omkring det newzealandske landbrug, der på flere områder er i skarp konkurrence med vores danske landbrug. For eksempel inden for mælkeproduktion.

Hvordan konkurrencen er og betyder, får vi mere at vide om af blandt andre danske/newzealandkse Lone Mellon, der sammen med sine to sønner driver en større mælkeproduktion med jerseykøer på Sydøen.

Får, kiwi og ikke mindst frøavl

Vi besøger også flere typer planteavlere, fåreavlere, kødkvægsavlere og kiwi dyrkere for at nævne de flere af de forskellige typer landbrug, vi får at se på studieturen.

Som flere sikkert allerede ved, overtog det danske andelsselskab DLF i april 2019 det new zealandsk baserede frøfirma PGG Wrightson med afdelingen i Australien, Argentina, Brasilien og Uruguay udover i New Zealand. Dem skal vi også besøge og høre nærmere om.

Masser af storslået natur

Udover alle de faglige besøg bliver der også god tid til at opleve flere turistattraktioner og den storslåede natur undervejs.

Det gælder for eksempel Rotorua på Nordøen og vestkysten på Sydøen, hvor vi blandt andet ser de verdensberømte gletschere og de flotte, grønne skove op mod bjergene.

Vi kommer også tæt på Mount Cook, det højeste bjerg i New Zealand.

Så der er mange gode grunde til at tage med på denne unikke studietur.

Praktiske oplysninger

  • Pris: 55.795 kroner i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse 9.500 kroner.
  • Du kan læse mere om studieturens indhold i dagsprogrammet, som du finder på hjemmesiden www.rejsogoplev.dk. Her er det er nemt at tilmelde sig senest 15. oktober.
  • Har du spørgsmål, så skriv gerne til rejseleder Niels Damsgaard Hansen på: niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58

Læs også