bannerPos

Er der nye ulve i ulvezonen?

Ulv, spottet onsdag den 24. april i den midtjyske ulvezone nær Ulfborg.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
25-04-2019 14:28
Mens Naturstyrelsen fortsat venter på dna-resultater fra forårets to angreb på får i den vestjyske ulvezone, så er lokale borgere ikke i tvivl om, at der er ulve i området omkring de hårdtramte fårefolde.

Flere har ifølge oplysninger til facebooksiden ’Her er ulven i Danmark’ i de seneste uger gentagne gange set og fotograferet en ulv, der færdes i nærheden af fårefoldene. I et enkelt tilfælde oven i købet to ulve sammen. 

- Billedet viser helt sikkert en ulv. Efter de voldsomme angreb, hvor to lokale fåreavlere tilsammen har mistet over 60 får og lam, er derfor en stærkt stigende frustration over, at myndighederne ikke griber ind og erklærer, at der er en eller flere problemulve på spil, siger Erik Poulsen. 
Han er redaktør af facebooksiden Her er ulven i Danmark og har som kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland længe efterlyst handling fra både politikere og myndigheder.

- Ulveforskerne i Aarhus ved, at de to ulve, der er i ulvezonen, begge har angrebet husdyr i Slesvig-Holsten. Det er derfor helt uholdbart, at man tillader, at de fortsætter den blodige uvane blandt naturplejefår i Vestjylland. Det er i den grad et grænseoverskridende problem, som jeg ønsker at få taget hånd om på EU-plan. Det kan ikke passe, at ulvene kan rende frem og tilbage over grænsen, og få vasket tavlen med husdyrangreb ren, hver gang de skifter opholdssted, siger Erik Poulsen.  

Seneste opgørelse fra DCE, der overvåger ulvebestanden i Danmark, viste, at der ved udgangen af 2018 var 3-4 ulve i Danmark.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next