bannerPos

Er der nye ulve i ulvezonen?

Ulv, spottet onsdag den 24. april i den midtjyske ulvezone nær Ulfborg.

Henning K. Andersen

25-04-2019 14:28
Mens Naturstyrelsen fortsat venter på dna-resultater fra forårets to angreb på får i den vestjyske ulvezone, så er lokale borgere ikke i tvivl om, at der er ulve i området omkring de hårdtramte fårefolde.

Flere har ifølge oplysninger til facebooksiden ’Her er ulven i Danmark’ i de seneste uger gentagne gange set og fotograferet en ulv, der færdes i nærheden af fårefoldene. I et enkelt tilfælde oven i købet to ulve sammen. 

- Billedet viser helt sikkert en ulv. Efter de voldsomme angreb, hvor to lokale fåreavlere tilsammen har mistet over 60 får og lam, er derfor en stærkt stigende frustration over, at myndighederne ikke griber ind og erklærer, at der er en eller flere problemulve på spil, siger Erik Poulsen. 
Han er redaktør af facebooksiden Her er ulven i Danmark og har som kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland længe efterlyst handling fra både politikere og myndigheder.

- Ulveforskerne i Aarhus ved, at de to ulve, der er i ulvezonen, begge har angrebet husdyr i Slesvig-Holsten. Det er derfor helt uholdbart, at man tillader, at de fortsætter den blodige uvane blandt naturplejefår i Vestjylland. Det er i den grad et grænseoverskridende problem, som jeg ønsker at få taget hånd om på EU-plan. Det kan ikke passe, at ulvene kan rende frem og tilbage over grænsen, og få vasket tavlen med husdyrangreb ren, hver gang de skifter opholdssted, siger Erik Poulsen.  

Seneste opgørelse fra DCE, der overvåger ulvebestanden i Danmark, viste, at der ved udgangen af 2018 var 3-4 ulve i Danmark.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next