bannerPos

Er der nye ulve i ulvezonen?

Ulv, spottet onsdag den 24. april i den midtjyske ulvezone nær Ulfborg.

Henning K. Andersen

Journalist
25-04-2019 14:28
Mens Naturstyrelsen fortsat venter på dna-resultater fra forårets to angreb på får i den vestjyske ulvezone, så er lokale borgere ikke i tvivl om, at der er ulve i området omkring de hårdtramte fårefolde.

Flere har ifølge oplysninger til facebooksiden ’Her er ulven i Danmark’ i de seneste uger gentagne gange set og fotograferet en ulv, der færdes i nærheden af fårefoldene. I et enkelt tilfælde oven i købet to ulve sammen. 

- Billedet viser helt sikkert en ulv. Efter de voldsomme angreb, hvor to lokale fåreavlere tilsammen har mistet over 60 får og lam, er derfor en stærkt stigende frustration over, at myndighederne ikke griber ind og erklærer, at der er en eller flere problemulve på spil, siger Erik Poulsen. 
Han er redaktør af facebooksiden Her er ulven i Danmark og har som kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland længe efterlyst handling fra både politikere og myndigheder.

- Ulveforskerne i Aarhus ved, at de to ulve, der er i ulvezonen, begge har angrebet husdyr i Slesvig-Holsten. Det er derfor helt uholdbart, at man tillader, at de fortsætter den blodige uvane blandt naturplejefår i Vestjylland. Det er i den grad et grænseoverskridende problem, som jeg ønsker at få taget hånd om på EU-plan. Det kan ikke passe, at ulvene kan rende frem og tilbage over grænsen, og få vasket tavlen med husdyrangreb ren, hver gang de skifter opholdssted, siger Erik Poulsen.  

Seneste opgørelse fra DCE, der overvåger ulvebestanden i Danmark, viste, at der ved udgangen af 2018 var 3-4 ulve i Danmark.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next