Vandmiljøkonference: Vigtigere end nogensinde

Den 24.-25. oktober slår Seges Innovation i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Limfjordsrådet, Velas og Kommunernes Landsforening dørene op til årets vandmiljøkonference, der qua årets historiske, grønne aftale aldrig har været vigtigere.

Når vandmiljøkonferencen for fjerde år i træk samler vigtige aktører som landbrug, kommuner, statslige myndigheder, vandselskaber, universiteter og grønne organisationer for at drøfte fremtiden for et bæredygtigt vandmiljø i Danmark, er der lidt ekstra på spil.

Tidligere i år blev der indgået en historisk grøn aftale, der blandt andet omfatter rejsning af 250.000 hektar skov og udtagning af 140.000 hektar kulstofrige lavbundsjorde. Derudover skal yderligere 14 kystvandråd etableres.

Vandmiljøkonferencen, der igen i år afholdes i Vejle, sætter derfor ekstra fokus på, hvordan de førnævnte nøglepartnere kan bidrage til at løse de mange opgaver, branchen står over for netop nu. Vigtigheden af årets konference smitter da også af på forventningerne, der i år har fået et nøk opad.

- Det bliver med ekstrahøje forventninger, at vi i år byder velkommen til årets vandmiljøkonference. Selvom vi i de seneste år har haft masser af viden at dele samt udfordringer og løsninger at drøfte, må vi indrømme, at den indgåede, historiske aftale for Danmark gør årets konference vigtigere end nogensinde. Siden 2021 har konferencen været samlingspunkt for det brede, lokale samarbejde, og skal vi løse nogle af de mange opgaver, vi står over for, skal det fortsætte sådan, siger medarrangør Flemming Gertz fra Seges Innovation.

Vandmiljøkonferencen 2024 finder sted den 24.-25. oktober på Munkebjerg Hotel ved Vejle Fjord.

Læs også