50 år på larvefødder

Fredag den 28. august markerer Poul »Dozer« Sørensen, Korsebjerg ved Blommenslyst, sit 50-års jubilæum som entreprenør.

JUBILÆUM »Vi er ikke til store gloser, - men vi KAN det med dozer!«

Sådan skriver Poul Elmelund Sørensen, Korsebjerg ved Blommenslyst, på sin hjemmeside. Og siden han for 50 år siden startede som selvstændig entreprenør, har hans dozere og gravemaskiner flyttet og læsset langt over tre millioner kubikmeter jord og grus. Ikke så underligt, at han i vide kredse ganske enkelt er kendt som »Poul Dozer«.

Poul Sørensen, som i dag er 75 år, købte som 16-17-årig en Ferguson traktor ved siden af sit job hos anlægsgartner Kortegaard. Senere kom han til RTA i Ringe, hvor han begyndte at køre bulldozer, først en International og senere en Deutz. 

Travl start

- Da jeg startede for mig selv i maj 1970, fik jeg lov at købe Deutz’en med, og jeg startede med at arbejde ved anlægget af den fynske motorvej på strækningen ved Blommenslyst, fortæller han. Det gav arbejde i tre år, og jeg kom op på at have to dozere i aktion.

Efterfølgende kom der mange opgaver. For eksempel ved byggeriet af Storebæltsbroen, nye landingsbaner i lufthavnen i Beldringe – i dag Hans Christian Andersen Airport. Desuden anlæg af vådområder, udgravning til gylletanke, plansiloer og stalde, biogasanlæg, afretning af veje, jordkørsel og meget andet.

Fokus på fremtiden

Poul »Dozer«’s 50 års jubilæum markeres fredag den 28. august fra klokken 13.00 på virksomhedens adresse, Middelfartvej 701, Korsebjerg ved Blommenslyst. En pølsevogn vil sørge for lidt godt til ganen, og der bliver udstilling af forskellige maskiner.

Samtidig vil der være lejlighed til at hilse på entreprenør Joachim Rasmussen, Ringe, som Poul »Dozer« gennem nogen tid har arbejdet en del sammen med. Et samarbejde, som efter planen stille og roligt fortsætter i et glidende generationsskifte.

Joachim Rasmussen, der er 44 år, har i godt en halv snes år beskæftiget sig med entreprenørarbejde – heraf de sidste seks år som selvstændig under firmanavnet Entreprenør J. Rasmussen. 

Samarbejde

- Jeg har tidligere lavet enkelte ting for Poul, fortæller Joachim. Og for halvandet år siden begyndte det for alvor at tage fart.  Vi sad sammen i en lastbil og spiste vores frokost, da Poul sagde, at han godt kunne tænke sig, at en ville gå ind i et samarbejde – med henblik på et generationsskifte. I dag arbejder vi meget sammen, og sommetider tager vi begge ud og ser på opgaver.

- Indtil nu har Joachim købt et par af maskinerne. Så vi er faktisk i gang med et glidende generationsskifte, fastslår Poul. Vi samarbejder meget med selvstændige, og omregnet til fuldtidsbeskæftigede er vi cirka fire mand beskæftiget – inklusive os selv.

Det meste af kontorarbejdet klarer Poul kone, Herdis, med fornøden hjælp af en revisor.

Maskinparken

Samarbejdets vigtigste maskiner:

Ni Caterpillar dozere fra 7 til 26 tons.

To gravemaskiner og en minigraver af mærket Hitachi.

En Hydrema dumper.

En DAF 105 lastbil med en 32 tons tipsættevogn og to trailere til transport af dozere og gravemaskiner.

 

Læs også